Разкажи ми в рими

Разкажи ми в римиЗаглавие: „Разкажи ми в рими“

Автор: Мая Дългъчева

Илюстратор: Тоня Горанова

Издателство: „Булвест 2000“

Кратка анотация за книгата: 

„На всеки може нещо страшно да се случи,
но то, приятели е, за да се научи,
че и най-големият, ама лъвски страх,
се лекува най- спешно с един голям смях!“

Познати ли са ви тези рими? Те са от приказката „Как се лекува лъвски страх“ на детската писателка Мая Дългъчева. Тази и още 10 римувани приказки са събрани в най-новата й книжка „Разкажи ми в рими“.

Щастлива случайност среща авторката с блестящия илюсратор Тоня Горанова и от тази среща на творци се ражда приказният свят на книжката. Леещите се мелодично стихове и закачливите рисунки ще ви въведат в света на забавни и остроумни герои, на вълшебства и приключения. В тях надеждата, добротата и приятелството ще ви докоснат като ласка за лека нощ и ще ви накарат да заспите със светли мечти независимо дали сте деца, или сте останали деца въпреки зрелостта на годините.

Кратка информация за автора: Мая Дългъчева е родена на 5 май 1967 г. в Стара Загора. Пише детски приказки, стихотворения, пиеси и песни. Някои от книгите ѝ за деца са „Пъстри приказалки“, „Коледните чудеса“, „Приказки от Оная гора“. Носител е на наградите „Златен век“ на Министерство на културата (2006 г.), национална награда „Константин Константинов“ в категория „Автор“ (2009 г.), награда на Съюза на българските писатели за детска литература (2009 г.).

Кратка информация за илюстратора: Тоня Горанова  е родена на 12 октомври 1949 г. Завършва специалност „Илюстрация“ в Националната художествена академия. Работи като живописец, илюстратор, график. Илюстрирала е изцяло над 170 издания. Сътрудничи на български, японски, английски, немски и американски издания. Тя е илюстратор на много учебници, читанки и детски книги. За илюстрациите си към книгата „Патиланци“ на Ран Босилек, издадена през 1985 г., е вписана в Почетния списък на Наградата „Ханс Кристиан Андерсен“ през 1988 г.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица:

На какво ухае зимата?Приказки от Оная гораЗалъгалки с животинкиКотенцето Мяу-мяуЗабавни цифри

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.