Ръка за ръка с книгата в Хасково

Читателският клуб „Ръка за ръка с книгата“ във втори “В“ клас в хасковското ОУ „Свети Климент Охридски“ с ръководител Минка Соколова вече проведе по една среща през декември и януари.

На първата им среща домакин е Регионална библиотека “Христо Смирненски” -Хасково, а децата се включват в играта „Коледа в библиотеката“.  Търсейки скрити книжки с коледна тематика, те се научават сами да откриват желани книжки по рафтовете на библиотеката. Малките читатели взимат книжки за вкъщи и училище, като на особен интерес се радват тези на Виктор Самуилов, защото предстои онлайн среща на читателските клубове „Бисерче вълшебно“ в него.  

„Всяко действие, свързано с „побутване“ на децата към книгите си струва! Полезно е да работим заедно библиотеки и училища.“, смята Минка Соколова.

Втората среща клубът провежда в класната стая на втори“В“ като участниците се забавляват със стиховете на Виктор Самуилов. Това ги провокира да поиграят и на рими.

На предишна среща децата решават да се предизвикат с приключения от книгата “Изживей 50 приключения преди да навършиш 13“. На втората среща проверяват кой до къде е стигнал с приключенията, дискутират кои от тях могат да изживеят заедно и  кои с родители и приятели.

Тя е убедена, че клубните срещи са полезни и като доказателство споделя следния разговор след 45-минутна среща на клуба:

Г-жа Соколова: Приятели, времето ни изтече. Ще трябва да си тръгваме.

Иван: Пак шегичка, нали, госпожо? Та ние току що започнахме…

Проектът Читателски клубове „Бисерче вълшебно“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Обществения Борд на Telus International Europe.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.