Радостина Пеева: „Детската книга е инструментът, с който поддържаш въображението си живо“

Radostina_avtorРадостина Пеева е автор на поредицата за шарените пухкави мотове, които миналата година спечелиха наградата „Бисерче вълшебно“ в категория „Млади читатели“ (6-10 г.), а тази година нейните герои отново се изправят в битка за наградата с останалите чудесни книги в категория „Откриватели“.

Изключително позитивна и усмихната, младата дама открехва пред нас вратата към мечтите си…

1. Като възрастен съм… изключително разсеяна и непоправим оптимист. Рядко се ядосвам и се опитвам да приемам всичко с усмивка. Вярвам дори, че и лошите неща, които се случват в живота ни, са за добро.

2. От детството ми липсва… най-вече безгрижието.

3. Бързах да порасна, защото… не обичах родителите ми постоянно да ми забраняват неща.

4. Не пиша за възрастни, тъй като… повече ме забавлява да пиша за деца, а и давам воля на въображението си.

5. Мечтата от детството, която сбъднах… да срещна принца на бял кон.

6. Наследството на родителите е… да възпитат децата си така, че да могат да се наслаждават на всеки момент от живота пълноценно, дори да е най-незначителният. Защото всеки миг, сам по себе си, е уникален.

7. Страх ме е от… нещата, над които нямам власт.

8. Любимата ми възраст е… всяка възраст е чаровна по свой начин, но колкото повече съхраниш от детското, като порастваш, толкова по-добре.

9. Емоцията, която искам да изпитат читателите е… да се забавляват така, както аз съм се забавлявала, докато съм писала книгите.

10. Детската книга е храна за… малки и големи, които обичат да мечтаят. Детската книга е инструментът, с който поддържаш въображението си живо.

11. Мечта, която е вдъхновена от книга… да посетя диви и неизследвани места. Вдъхнови ме „Мая, кралицата на Голямата река“ от Ева Ибътсън. Тя толкова прекрасно описва Южна Америка и бреговете на Амазонка, че определено ми се прииска да последвам Мая в приключението й.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.