Ръководство на героя за спасяване на кралството

Ръководство на героя за спасяване на кралствотоЗаглавие: „Ръководство на героя за спасяване на кралството“

Автор: Кристофър Хийли

Илюстратор: Тод Харис

Преводач: Надя Златкова

Издателство: „Сиела“

Кратка анотация за книгата: Принц Прекрасен се страхува от стари дами. Не знаехте това, нали? Не се притеснявайте. Има много неща, които не знаете за Принц Прекра сен – той няма представа как да използва меча, не обича джуджетата и изпитва необяснима омраза към късите наметала. Някои от вас може би дори не осъзнават, че има повече от един Принц Прекра сен. И че нито един от тях всъщност не се казва Прекра сен. Никой не се казва така. Прекрасен не е име, а прилагателно. Но не обвинявайте себе си за липсата на познания за Принц Прекра сен – вината е на мързеливите бардове…

Принц Лиам. Принц Фредерик. Принц Дънкан. Принц Густав. Никога не сте чували за тях, нали? Това са принцовете, които спасиха Спящата красавица, Пепеляшка, Снежанка и Рапунцел и все пак заради ужасните бардове, които написаха историите, вие ги познавате просто като Принц Прекрасен. Но всичко това ще се промени. Отхвърлени от принцесите си и принудени да напуснат замъците си, Лиам, Фредерик, Дънкан и Густав попадат на един пъклен план, който може да застраши кралствата им. Сега само от тях зависи дали ще преодолеят различните си недостатъци, ще се изправят срещу тролове, разбойници, дракони, вещици и други ужасни неща и ще станат героите, които никой не мисли, че може да бъдат.

С първия си роман Кристофър Хийли ни отвежда на едно пътуване с четирима несъвършени принцове, които се опитват да станат идеални герои, и техните четири невероятни принцеси. Забързано, смешно и свежо въведение в един свят,     където всичко, дори и класическите ни вълшебни приказки, не е точно такова, каквото изглежда.

Кратка информация за автора: Кристофър Хийли живее в Ню Джърси с жена си, двете си деца и куче на име Дънкан. Още от дете е знаел, че ще стане писател. Негови са и други две книги от поредицата за Ръководството на героя – „Да щурмуваш замъка” и „Да бъдеш извън закона”.

Кратка информация за преводача: Надя Златкова е преводач и на други детски и YA книги – „Как да бъдеш популярна” и „Даркмут”.

Още от книгата:

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.