ОУ „Проф. Марин Дринов“ в Панагюрище и неговите активни #бисерчета

Панагюрищкото ОУ „Проф. Марин Дринов“ може да се похвали не с един, а с няколко екипа от активни #бисерчета2016. Изложба на илюстрации върху книгите, за които са гласували, книжка с комикси, презентации за любимите номинирани книги и дори рекламен видеоклип за книгата „13-а пряка“ са сред реализираните от децата идеи. Ето подробния разказ на училищната библиотекарка Неделка Ралчева.

„Здравейте, вдъхновители и организатори на националната кампания за гласуване за детска книга „Бисерче вълшебно 2016“ !

Пише ви Неделка Ралчева – училищен библиотекар в ОУ „Проф. Марин Дринов“, град Панагюрище. Приемете, от мое и от името на повечето учители и ученици от училището, поздравления и благодарности за чудесната инициатива! Благодарност и за „пътуващото сандъче“, с което до нас достигнаха книги, предложени за гласуване, които учениците прочетоха и за повечето от които гласуваха.

Макар че гласуването за детска книга приключи на 17 април, а от 23 април вече са известни и книгите, получили най-много детски гласове, учениците от нашето училище продължават да се вълнуват за избраните от тях книги и да търсят интересни начини да ги представят и популяризират сред своите съученици. Особено ентусиазирани бяха учениците от вторите класове с класни ръководители Величка Палашева, Стефка Панайотова и Кръстана Атмаджова. Децата нарисуваха и направиха изложба с илюстрациите върху книги, за които са гласували. Учениците от ІІа клас /на г-жа Палашева/ приеха  ролята на любимия си герой – зайчето Феликс, и написаха, подобно на него, писма до децата по света.

Сред бисерните читатели от начален етап е и ученичката от ІІІа клас Вая Недялкова, която претвори под формата на комикс любимата си книга  „Мистерията във Венеция“.

Голям интерес сред учениците от прогимназиалния етап предизвикаха книгите от категория „Майстори“. Противно на мнението, че тийнейджърите не четат, те не само че прочетоха, но и продължават да търсят, четат и да мислят как да рекламират книгата, която са избрали. В ролята на цял снимачен екип – артисти, оператор, режисьор, влязоха учениците от Vб клас с вдъхновител Наталия Раленекова. Те създадоха, с помощта на учителя по музика и библиотекаря, рекламен клип за любимата си книга „13-а пряка“.  А шестокласниците от VІв клас Тодор Шопов и Мирослава Райчева с помощта на учителя по български език и литература и техен класен ръководител Румяна Серетлиева, направиха компютърни презентации за книгите, които прочетоха и гласуваха. За съжаление, две от момичета, които заявиха желанието да бъдат „активни бисерчета“, не успяха да представят своите презентации, поради обективни причини.

Поздрави!“

Насладете се на видеоклипа за „13-а пряка“ и презентациите на Мирослава Райчева и Тодор Шопов:

Разгледайте и галерията със снимки на активните #бисерчета от Панагюрище:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.