Отглеждане на бисерни читатели в с. Труд

Отглеждане на бисерни читатели в с. ТрудБиблиотеката към НЧ „Светлина – 1929 г.“ в с. Труд е притегателен център за малки и големи читатели от селото. Библиотекарката Светла Божилова обаче не разчита на посещенията в читалището, за да разпространи информацията за наградата „Бисерче вълшебно“ 2016 сред повече деца, а сама се заема да превърне учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в бисерни читатели.

Ето какво споделя г-жа Божилова за посещенията си:Отглеждане на бисерни читатели в с. Труд

„На 14.03.2016 г. „Бисерче вълшебно“ 2016 бе представена в 1-ви и 3-ти класове. Бяха разгледани част от книгите от двете възрастови категории „Откриватели“ и „Мечтатели“. Част от книгите, които са от фонда на библиотеката, бяха представени пред учениците.

Информационната кампания продължи на 15.03 когато децата от трети клас от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Труд се запознаха с малка част от заглавията от фонда на библиотеката. Получиха и флайери, за да разгледат и другите заглавия от възрастовата категория “ Мечтатели“.

Отглеждане на бисерни читатели в с. ТрудНа 16.03 децата от четвъртите класове се запознаха с наградата „Бисерче Вълшебно“ и решиха да се включват в гласуването и да изберат най-добрата книга според тях.

На 17 и 22 март разговаряхме за книгите, които притежава библиотеката, за интересните неща, които те очакват, когато четеш и гласуваш с децата от втори клас, както и с учениците от пети и шести клас.“

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.