Нe е честно!

Не е честно!Заглавие: „Не е честно!“

Автор: Виктор Самуилов

Илюстратор: Зара Буюклийска

Издателство: „Жанет 45“

Кратка анотация за книгата:

„Виктор Самуилов виртуозно показва как децата разконспирират шмекеруването на „възрастното“ мислене и успяват шеговито да го победят.“
Марин Бодаков

 

„Виктор Самуилов е от рядката порода автори, които успяват да увлекат в своята игра както хлапетата, така и техните родители. Вероятно защото самият той си играе с детско удивление все още – и с думите, и с гледните точки, и със сериозните теми. Обръща ги с главата надолу, изтърсва им поизтъркания смисъл и ги пълни с необичайности. Играе си с такова майсторство, че докато се смеем на глас, вече ни е потопил в размисъл. И обратно. Както и да се опитваш да го предугадиш, все си изненадан – не е честно!“

Мая Дългъчева

Кратка информация за автора: Виктор Самуилов е роден на 10 май 1946 г. в София. Завършил е българска филология в Софийския университет “Св. Климент Охридски” (1970). Работил е в младежки, литературни и сатирични издания (1970-1978) и като редактор в Студия за анимационни филми “София” (от 1978). Той е един от основателите и редакторите на хумористичния седмичник “Тримата глупаци” (излизал до 1999 г.).

Автор е на 18 книги за деца и възрастни, 7 от тях са получили национални отличия. Сред поетичните му книги за деца са “Безсърдечен грамофон” (1982), “Домашно море” (1983), “Ей така” (1987), “Между нас да си остане” (1989), “Ние, мушмороците” (2004), “Опако дете” (2005), „Чудовище вкъщи” (2009), „През девет локви в десета” (2011), „Зодия Хлапак” – книжка календар (2013).

Кратка информация за илюстратора: Зара Буюклийска е родена на 19.06.1981 г. в София. Завършва НУИИ „Илия Петров“, после следва в Националната художествена академия, специалност „Оформление на книгата и графичен дизайн“.

Работи като графичен дизайнер и илюстратор на свободна практика. Изработва рекламни материали, корици на книги, постери и други. Има и издадена книжка – „Синьото духче“.

Още от книгата: 

Други книги от този автор/поредица:

Ние, мушмороците Чудовище вкъщи През 9 локви в 10-а Зодия "Хлапак"

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.