Малки същества

Малки същества

Книгата е събрала 17 гласа в категория “Мечтатели”.

Заглавие: “Малки същества”

Автор: Петя Кокудева

Илюстратор: Ромина Беневенти

Издателство: “Жанет-45”

Кратка анотация за книгата: 

КОИ СА МАЛКИТЕ СЪЩЕСТВА?

Разсмиващ змей. Колекционерка на понеделници. Сапунено семейство. Разносвачи на ухания… Плеяда от чудати създания, които ще ти подарят случки. Защото няма нищо по-лековито и трепетно за човек от това да му се случват неща, да приключенства – като дете и като възрастен.

Ще се озовеш в градчето на приятната умора, ще те напръскат със спрей против бързане, ще ти направят собствено море, ще ти подарят попътен вятър. С малките същества, вероятно за първи път ще отидеш на картофен балет и ще плаваш по въздух в сапунен мехур.

Рисунките на Ромина Беневенти тихичко отключват селенията на въображението, а там ти ще си в свои води.

Мис Моряшки, Обаче и Тумбаче, Господин Гори-Глава, Папийонка и още куп смели и смешни особи нямат търпение да те поведат из страниците на „Малки същества – детски стихотворения за възрастни” от Петя Кокудева.

Кратка информация за автора: Петя Кокудева е родена през 1982 г. в гр.Смолян. Завършва английска езикова гимназия. Бакалавър по “Журналистика” и магистър по “Литература и творческо писане” в СУ “Св. Климент Охридски”. Работи като копирайтър, а всяка свободна минута посвещава на детската литература и на пътешествията. Автор на две книги с “детски стихотворения за възрастни”: “Лулу” (2011) и “Малки същества” (2014).

Кратка информация за илюстратора: Ромина Беневенти е италианска илюстраторка от Прато, Тоскана. Завършила е руска филология във Флоренция. Предпочита акварели, живее заедно с 6 котки, обича Марина Цветаева и Вислава Шимборска. Илюстратор е на книжките “Лулу” и “Малки същества”.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица: 

Лулу

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.