Майлс и Найлс – Пакостниците

mayls-i-nayls-pakostnitsite_1Заглавие: „Майлс и Найлс – Пакостниците“

Автор: Мак Барнет, Джори Джон 

Илюстратор: Кевин Корнел

Преводач: Надя Златкова

Издателство: „Сиела“

Кратка анотация за книгата: Когато Майлс Мърфи се мести с майка си в нов град, настъпва краят на неговия подреден свят: а) защото му се налага да изостави приятелите си Карл и Бен (ако някой, който отказва да говори с теб по телефона, може да бъде наречен „приятел“) и б) защото трябва да забрави за славата на шегаджия номер едно – репутация, градена с огромни усилия, която в новото училище трябва да започне да трупа от нулата. Но Майлс в никакъв случай не е подготвен за ужаса, който го дебне в привидно спокойния град Йони Вели. Йони Вели вече има свой пакостник. И той е гениален!

Но това не може да продължава така. Градът не е достатъчно голям за двама им…

Кратка информация за автора: Джори Джон е съавтор на бестселъра „Всичките ми приятели са мъртви” и редактор на „Благодарим за всичко и приятно управляване на страната: писма на деца до президента Обама”.

Мак Барнет е автор на много книги за деца, включително „Зайчето воин”, илюстрована детска книга, написана заедно с Джон Сиежка, бестселър на Ню Йорк Таймс, и „Още невероятни приказки”, илюстрирана от Джон Класен, която печели награда „Калдекот“ за 2013 г. и наградата „Бостън Глоуб – Хорн Бук“ за 2012 г. за постижения в областта на детски илюстровани книги. Автор е също и на поредицата детективски романи ”Братята Брикстън”.

Кратка информация за илюстратора: Кевин Корнел е илюстрирал голям брой детски книги, сред които „Преброй маймуните” и „Мустак!, и двете написани от Мак Барнет.

Кратка информация за преводача: Надя Златкова е преводач и на други детски и YA книги – „Как да бъдеш популярна”, „Наръчник на героя за спасяване на кралството” и „Даркмут”.

Още от книгата:

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.