Конрад или Детето от консервената кутия

Конрад или Детето от консервената кутия

В гласуването книгата е събрала 2 гласа от общо 1313 гласа в категория “Млади читатели”, разпределени между 49 книги 🙂

Заглавие: “Конрад или Детето от консервената кутия”

Автор: Кристине Ньостлингер

Издателство: ИК “ЕМАС”

Кратка анотация за книгата: Един ден госпожа Берти Бартолоти, жена в най-добрата възраст без какъвто и да било опит в отглеждането на деца, получава необикновена пощенска пратка. Син на седем години, херметически затворен в огромна консервена кутия – Конрад. Появата на малчугана поставя госпожа Бартолоти в най-необичайни и комични ситуации и я изважда напълно от нейния спокоен и регулиран начин на живот. Въпреки това тя обиква детето и когато се оказва, че колетът е бил изпратен погрешно и трябва да го върне, новоизлюпената майка е готова на всякакви рискове, за да го запази. И всичко това, разказано с размаха на въображението и чувството за хумор, типични за Кристине Ньостлингер.

Кратка информация за автора: Австрийската детска писателка Кристине Ньостлингер е носител на цяла камара награди, сред които са Националната награда на Австрия, Националната награда на Германия, най-голямото отличие в света на детската литература – медалът „Ханс Кристиан Андерсен”, а през 2002 г. авторката ствна и първата носителка на изключително престижната награда в памет на Астрид Линдгрен („АЛМА”). Най-добре е обобщено творчеството на голямата авторка в обосновката на журито, присъдило й тази награда: „Кристине Ньостлингер е истинска невъзпитателка в смисъла на Астрид Линдгрен. Нейното многостранно и изключително ангажирано творчество се характеризира с хумор, незачитащ фалшиви авторитети, строга проницателност и тиха топлина, като тя застава безрезервно на страната на децата и на тези, които не се вписват в рамките на общоприетото.”

Още от книгата:

От сайта “Детски книги”: Ревю за книгата “Конрад или Детето от консервената кутия” ще откриете тук.

Други книги от този автор/поредица (кликни върху корицата, за да видиш изненадата):

Тоби Тоби. Очите на Елиша Виплала магьосникът Малкият рицар Тренк Книга за Хюго и Юсефин Малката вещица - Малкият воден дух - Малкият призрак Джим Копчето Събо се завръща Седмица от Събо-ти Куклите на Тим Талер Емил и тримата близнаци Живял два пъти един барон Ламберто Малкият мъж и Малката мис Малкият мъж

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.