Конрад или Детето от консервената кутия

Конрад или Детето от консервената кутия

В гласуването книгата е събрала 2 гласа от общо 1313 гласа в категория „Млади читатели“, разпределени между 49 книги 🙂

Заглавие: „Конрад или Детето от консервената кутия“

Автор: Кристине Ньостлингер

Издателство: ИК „ЕМАС“

Кратка анотация за книгата: Един ден госпожа Берти Бартолоти, жена в най-добрата възраст без какъвто и да било опит в отглеждането на деца, получава необикновена пощенска пратка. Син на седем години, херметически затворен в огромна консервена кутия – Конрад. Появата на малчугана поставя госпожа Бартолоти в най-необичайни и комични ситуации и я изважда напълно от нейния спокоен и регулиран начин на живот. Въпреки това тя обиква детето и когато се оказва, че колетът е бил изпратен погрешно и трябва да го върне, новоизлюпената майка е готова на всякакви рискове, за да го запази. И всичко това, разказано с размаха на въображението и чувството за хумор, типични за Кристине Ньостлингер.

Кратка информация за автора: Австрийската детска писателка Кристине Ньостлингер е носител на цяла камара награди, сред които са Националната награда на Австрия, Националната награда на Германия, най-голямото отличие в света на детската литература – медалът „Ханс Кристиан Андерсен”, а през 2002 г. авторката ствна и първата носителка на изключително престижната награда в памет на Астрид Линдгрен („АЛМА”). Най-добре е обобщено творчеството на голямата авторка в обосновката на журито, присъдило й тази награда: „Кристине Ньостлингер е истинска невъзпитателка в смисъла на Астрид Линдгрен. Нейното многостранно и изключително ангажирано творчество се характеризира с хумор, незачитащ фалшиви авторитети, строга проницателност и тиха топлина, като тя застава безрезервно на страната на децата и на тези, които не се вписват в рамките на общоприетото.”

Още от книгата:

От сайта „Детски книги“: Ревю за книгата „Конрад или Детето от консервената кутия“ ще откриете тук.

Други книги от този автор/поредица (кликни върху корицата, за да видиш изненадата):

Тоби Тоби. Очите на Елиша Виплала магьосникът Малкият рицар Тренк Книга за Хюго и Юсефин Малката вещица - Малкият воден дух - Малкият призрак Джим Копчето Събо се завръща Седмица от Събо-ти Куклите на Тим Талер Емил и тримата близнаци Живял два пъти един барон Ламберто Малкият мъж и Малката мис Малкият мъж

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.