Как гласуваха малките бисерчета от гр. Батановци

Как гласуваха малките бисерчета от гр. БатановциАня Кирова е учителка на децата от подготвителната група на ОУ „Христо Ботев“ в град Батановци.  Ето какво ни разказа тя за гласуването на нейните малки бисерчета.

„Разбрах за ‘Бисерче вълшебно“ 2016 от учителката по БЕЛ г-жа Георгиева. Децата проявиха интерес и избраха книгата „Бъди ми приятел“. По време на четенето  се вълнуваха и всеки разказа как си представя малкото жабче. Разказаха на по-големите каки и батковци. Запознаха се и родителите. По този начин всички заговориха за „Бисерче вълшебно“. Прочитането на книгата стимулира детското въображение и провокира интереса им и към други книги. Щастливи са малките бисерчета, че могат да дадат оценката си за книгата.“

А ето какво ни разказа Любка Димитрова – класен ръководител на първокласниците от същото училище:

„След като заедно разгледахме номинираните книги, на децата най-много допадна книжката „Бъди ми приятел“. Прочетохме я с голям интерес, след което заедно с децата от подготвителната група, които също бяха избрали тази книжка, проведохме разговор за приятелството и колко ценно може да бъде то за всеки от нас.
Децата разказаха и на родителите си за новото си приятелче – жабчето.Споделиха колко много са се вълнували докато четат книжката и колко доволни са били от щастливия край.
Обещаха, че ще продължават да четат книжки, защото сами се убедиха, че четенето те прави по-умен, по-мъдър и по-знаещ. С гордост показаха и грамотите за почетно жури, с които са удостоени от „Бисерче вълшебно“.“

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.