Как децата от с. Труд се включват в кампанията „Активните бисерчета“

Как децата от с. Труд се включват в кампанията "Активните бисерчета"Децата от село Труд, Пловдивско, се включиха в посланическата кампания „Активните бисерчета“.

„На 9-ти февруари, началото на грипната ваканция, децата се събраха в библиотеката към НЧ „Светлина – 1929 г.“ и сред бурни и шумни дебати решиха, че ще издават вестник. Кампанията за гласуването за наградата „ Бисерче  Вълшебно” ще стартира в училището от понеделник, 15.02.2016г.“, разказва библиотекарката Светла Божилова.

Децата са разработили план за популяризиране на „Бисерче вълшебно“ 2016 в няколко стъпки:

Стъпка  1

В начален курс ще бъдат раздадени флаери за наградата и ще се информират децата  как се гласува

Стъпка 2

В библиотеката ще се изработи вестник, който да дава информация на децата за номинираните заглавия (препоръчани от екип „#Активни бисерчета с. Труд“).

Стъпка 3

Информацията във вестника ще се сменя всяка седмица, а той самият ще бъде закачен във фоайето на основното училище в с. Труд.

Стъпка 4

Ще бъдат направени видеоклипове на отделни книги, препоръчани от „#Активни бисерчета с. Труд“.

За ръководител на екипа активни бисерчета беше избрана 12-годишната Даниела Картункова. По нейна инициатива преди две години стартираха първите благотворителни концерти „ Ние искаме да четем нови книги в нашата библиотека”. Те се организират през летните ваканции от децата, а със събраните от тях средствата се закупуват избирани от самите деца книги.

Всеки ден в библиотеката децата не пропускат нито един неин потребител без да му разкажат как и защо се гласува, къде може да прочете за новите номинирани книги (по-голямата част от тях липсват във фонда на библиотеката) и да го насърчат да гласува.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.