Фердо в плен

Фердо в плен

В гласуването книгата е събрала 2 гласа от общо 540 гласа в категория „Запалени читатели“, разпределени между 32 книги 🙂

Заглавие: „Фердо в плен“

Автор: Ондржей Секора

Издателство: „Лабиринт“

Кратка анотация за книгата: Фердо Мравката отново е с нас, по-изобретателен и сърцат от всякога. Готов да помогне винаги, но и да накаже, ако в замяна на добротата си се натъкне на неблагодарност и жестокост.
Освен вече познатите герои от първата част – „Фердо Мравката”, в тази втора част от любимата на всички деца поредица ще се срещнете страшилището Мравколъв с остри като ками зъби, с лакомия Бай Бомбус, който само знае да се хвали, с бръмбарите плавачи и дечицата им и ще научите как не се борави с пушка, как не се гони дивеч и как не е разумно да водиш в къщата си зла невяста.

Кратка информация за автора: Ондржей Секора (1899-1967) е чешки художник, илюстратор, писател, журналист и ентомолог. Известен е главно като автор на детски книжки. Прочува се с комиксите, издавани през 30-те и началото на 40-те години на ХХ в. Вдъхновява се от Уолт Дисни, Вилхелм Буш и Албер Дюбу. Творбите му искрят от хумор и носят белезите на ситуационната комедия.

От сайта „Детски книги“: Ревю за книгата „Фердо в плен“ ще откриете тук.

Още от книгата:

Други книги от този автор/поредица (кликни върху корицата, за да видиш изненадата):

Фердо Мравката

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.