Доминик Демерс поздравява българските деца

Kанадската писателка Доминик Демерс вече е любимка на български деца, които през 2018 г. избраха за своя любима книга в категория „Изследователи” (8-10 г.) на награда „Бисерче вълшебно“ нейнатата книга „S.O.S. Нова учителка“, а през 2020 г. “Новата футболна треньорка” също спечели първото място в тази категория. С помощта на българския й издател “Прозорец”, тя изпрати писмо до българските си читатели. Вижте какво сподели с децата.

Скъпи приятели-читатели от България,

Т-О-О-ОЛКОВА се гордея, че „Новата футболна треньорка“ спечели наградата, в която децата гласуват за любимата си книга. Госпожица Шарлот също е изключително щастлива. Що се отнася до Гертруд, нейното камъче, тя се смята за най-прочутия камък в целия свят!

Нека ви доверя нещо… Обичам да чета. И да пиша. За мен това е като гаранция за щастие. Когато започна пандемията (от КОВИД-19), прекарах сама у дома 30 дни, тъй като децата ми вече са пораснали, а аз живея с Тимотѐ – малкото ми куче, което тежи едва 2 кг.

И какво беше първото нещо, което направих след като разбрах, че няма да можем са се срещаме с други хора в продължение на толкова много седмици? Изтичах до библиотеката и книжарницата и си избрах множество хубави книги. Освен това започнах да пиша нова книга за 10-годишни деца. Книгата бе публикувана преди няколко седмици ;o), но за съжаление още не е преведена.

Надявам се, че вие се справяте добре и в сърцата ви още има много радост. Никога не съм била в България, само в Румъния, където бях на пътешествие с раница преди няколко години.
Сега вече се запознах с вас и много бих искала да дойда на гости и да ви поздравя наживо.

Живея в Квебек и тук вече има сняг. Много е красиво. За съжаление не е натрупал достатъчно, за да се карат ски, но до няколко дни би трябвало да е възможно. Обичам ски бягането, затова съм много щастлива. ;o)

Желая ви изключително щастлива и весела Коледа, изпълнена със смях, радост и хубави книги.

С обич,

Доминик

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.