Диана Петрова гостува на активните бисерчета в Силистра и Попово

Писателката Диана Петрова, която спечели вота на бъдещите читатели с мнение (децата до 5 години) в гласуването за награда „Бисерче вълшебно“ 2018, гостува на 2 и 3 декември на ученици в Силистра и Попово, участвали в посланическата кампания „Активните бисерчета“ 2018Отборите „Вълшебни добротворци“ (неформален ученически клуб „Епсилон”) от силистренската ПМГ „Климент Охридски” и „Жълтурковци“, „Бисерни деца“ и „Бисерни четци“ от ОУ „Любен Каравелов“ – Попово бяха сред спечелилите посещение на български детски писател.

По време на кампанията, с подкрепата на библиотекарите от детски отдел на РБ „Партений Павлович“, силистренските деца представят номинираните книги в 4 детски градини и 4 училища в града и успяват да увлекат да гласуват деца от гр. Алфатар и с. Искра. 

За началото на гласуването в „Бисерче вълшебно“ 2018 трите отбора от Попово, подкрепяни от училищния библиотекар Антоанета Йорданова, организират групова снимка, на която 170 ученици изписва „Бисерче“ с телата си. Учениците провеждат и коледен базар за събиране на средства за книги за училищната библиотека, а отбор „Бисерни четци“ представят номинираните книги пред децата от детските градини в града.

Диана Петрова е автор и на „Мъдри приказки“ и „Двойната планета“

 

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.