Читателски клуб, библиотека и камишибай театър

Донка Василева е класен ръководител на IV“а“ клас в СУ „Елин Пелин“ – Варна и с ентусиазираното съгласие на своите ученици създава читателски клуб от мрежата на „Бисерче вълшебно“. С помощта на Жечка Кираджиева и З. Петрова от Детски и средношколски комплекс на Регионална библиотека „П. Славейков“ тя запознава децата с камишибай театъра и използва тази театрална форма за разказване и импровизация в клубната работа.

Ето какво споделят участниците в клуба:

„Ние, четвъртокласниците от СУ „Елин Пелин“ – Варна, обичаме да четем и сме активни участници в Националната годишна награда „Бисерче вълшебно“. Сами написахме и илюстрирахме своя „Приказка за доброто“, вдъхновени от камишибай „Театър в картини“.

Представихме своята приказка пред децата от подготвителната група. Денят се превърна в истински празник на словото, изобразителното изкуство и музиката. Служителите от регионалната библиотека ни зарадваха като ни подариха книги. Решихме да създадем класна библиотека и да продължим да развиваме разказваческите си умения като използваме камишибай.“

Проектът Читателски клубове „Бисерче вълшебно“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Обществения Борд на Telus International Europe.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.