Читалищната библиотека в Пирдоп, която се превърна в любимо място за децата

“… в библиотеката  тичайки влязоха група ученици.” Така започва писмото на Захарина Бодурова – завеждащ  библиотека в НЧ “Напредък” – гр. Пирдоп. Ето и нейния разказ за това как благодарение на Награда “Бисерче вълшебно” библиотеката може да се превърне в любимо място за децата.

“Оказа се, че те са от 5 “а” клас на СУ “Саво Савов” и идват да вземат книги, за които да гласуват за Наградата “Бисерче вълшебно” 2018. Преди това бях говорила с тяхната класна ръководителка и учител по литература Росица Чернева, която предварително ги бе запознала с наградата. При посещението им като библиотекар ги запознах с книгите от категория “Мечтатели” (закупихме ги специално за гласуването) и  с правилата за гласуване.

И от този ден групата на четящите започна да се увеличава. Децата с огромно желание четат книгите. Всеки ден идват в библиотеката, където споделят своите впечатления от прочетеното. Направиха си група “Библиотекари” в която обменят информация за срещите си в библиотеката, затова кой какво е прочел.

Най-ценното обаче е, че със своя ентусиазъм успяха да привлекат и деца от други класове. А библиотеката вече е тяхно любимо място.”

 

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузера си.