Читалищната библиотека в Пирдоп, която се превърна в любимо място за децата

„… в библиотеката  тичайки влязоха група ученици.“ Така започва писмото на Захарина Бодурова – завеждащ  библиотека в НЧ „Напредък“ – гр. Пирдоп. Ето и нейния разказ за това как благодарение на Награда „Бисерче вълшебно“ библиотеката може да се превърне в любимо място за децата.

„Оказа се, че те са от 5 „а“ клас на СУ „Саво Савов“ и идват да вземат книги, за които да гласуват за Наградата „Бисерче вълшебно“ 2018. Преди това бях говорила с тяхната класна ръководителка и учител по литература Росица Чернева, която предварително ги бе запознала с наградата. При посещението им като библиотекар ги запознах с книгите от категория „Мечтатели“ (закупихме ги специално за гласуването) и  с правилата за гласуване.

И от този ден групата на четящите започна да се увеличава. Децата с огромно желание четат книгите. Всеки ден идват в библиотеката, където споделят своите впечатления от прочетеното. Направиха си група „Библиотекари“ в която обменят информация за срещите си в библиотеката, затова кой какво е прочел.

Най-ценното обаче е, че със своя ентусиазъм успяха да привлекат и деца от други класове. А библиотеката вече е тяхно любимо място.“

 

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.