Божана Апостолова разказва за детството…

Снимка: ИК „Жанет-45“

Божана Апостолова днес е авторитетен писател, спечелила е множество награди, зад гърба си е оставила много стихосбирки и книги за възрастни, както и цяла детска поредица – „Малката Божана“. От предишни срещи с нея знаем любопитни неща за живота й, но каква е била голямата Божана като дете? Отговорите й в нашето забавно интервю разказват…

Като дете бях палава, хитра и изобретателна. И почти винаги – гладна.

Играех на различни игри, повечето момчешки. Една от любимите ми беше „челик и мачка“ (предполагам, непозната за днешните деца).

Като малка не ми даваха да ям скришно от храната на братята си. Минавах с някоя плесница, а иначе – свобода!

Не обичах да ям руло Стефани… защото тогава нито бях виждала, нито бях чувала за таквоз чудо. А сериозно – плюсках каквото ми попадне.

Мечтаех да стана лекарка.

Четях в началото случайно попаднали ми книги. По-късно – такива, каквито ми препоръчваше една добра библиотекарка.

Най-омразната ми книга беше един учебник по електротехника, който кой знае как беше попаднал в ръцете ми. След осмата страница го захвърлих.

Да пишеш за деца е като да пишеш за възрастни, само че много по-хубаво и интересно.

Книгите „Малката Божана в подводния свят“, „Малката Божана в магазин за смехорийки“ и „Малката Божана и чудовището Тъмп“ са номинирани в наградите „Бисерче вълшебно“ 2014. Ако приключенията на палавата героиня ви допаднат, можете да я подкрепите в периода 19.03. – 30.04.2014 г.!

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.