Живи дрехи

Корица: Живи дрехи
Издания:мека корица

 

Съвсем близо до вас живее една малка принцеса. Принцеса Нина или пък беше Мими. Може да се казва Камелия, Ива, Нина, Петя... Сигурен съм, че всеки от вас познава една такава малка чаровна принцеса. Нашата ще наречем принцеса Магда.

От сутрин до вечер принцеса Магда мисли само за рокли, панделки, дантели, блузки, шапки, обувки, потничета, панталони, сака, пуловери, ръкавици, шалове... Модата е нейната страст. Купува непрекъснато нови и нови дрехи. Всякакви цветове, модели, с пайети, без пайети, с панделки, с дантелки.

Обаче, един ден принцесата получила обрив. Един такъв много сърбящ и досаден. Не можела място да си намери, нито денем, нито нощем. Станала адски изнервена и много тъжна. Чешела се до кръв и мрънкала:
– Сърбиии! Ох! Сърби. Не мога да спра да се дръгна. Чак рани си направих от разчесване. И сега болят.
Родителите й извикали доктор. Той я погледнал и замислено казал:
– Я да видим какво имаме тук? Ммм, дааа! Както си и мислех. Алергия от изкуствените материи.
– Това лошо ли е?
Докторът спокойно отговорил :
– Не е добре. Но е лечимо. И скоро ще престане да те сърби. Обаче... – тук направил драматична пауза, както само докторите могат.
– Обаче какво?

...

Откъде идват дрехите, какво се случва в приказката и как завършва тази история, ще разберете като прочетете книгата.

Кратка информация за автора:

Магда Борисова е родена през 1978 г. във Велико Търново. Тя завършва с отличие биологична паралелка в природо-математическата гимназия „Васил Друмев”. Става магистър по право и защитава следдипломна квалификация по криминология в СУ. Започва работа като юрисконсулт в Община Елена.

Три години е заместник-кмет на Община Златарица, където е и председател на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. От 2008 г. е общински съветник при Община Елена. През 2011 е избрана за заместник-председател на Общински съвет Елена.

Тя има впечатляващо творчество и е създала едни от най-добрите съвременни детски, а и не само детски, пиеси.

Носител на много отличия, младата авторка спечелва през 2011 г. и конкурса за детска пиеса на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" Варна с пиесата "Сън“. През 2013 г. пиесата й „Голямото Коледно приключение на Боцко” е номинирана на международния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник” в Ямбол. Магда Борисова е номинирана и за Националната итературна награда "Дора Габе" 2018. През 2019 г. е номинарана за НЛН на името на Елиас Канети в раздела "Драма". През периода 2007 и 2018 година печели множество национални и международни награди и номинации за хайку, разкази, есета, пиеси и киносценарии.

Откъс:

Живи-дрехи

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.