Октомври, октомври

Корица: Октомври, октомври
Издания:мека корица

 

Увлекателна и стойностна история, която пресъздава хармоничното единство между два коренно различни свята – дивата природа и живота в града, които не се противопоставят един на друг.

Детски роман, който в същото време поставя общочовешки въпроси, свързани с изборите, които правим, чувството за вина, преодоляването на срама от отхвърляне при децата на възраст 9-14 години, справянето с емоциите на ярост, гняв, тъга, разочарование и самота.

Писателката създава великолепни описания, чрез които разказва едни от най-важните човешки добродетели – свободолюбие, любопитство, състрадание, уважение към духа на миналото и настоящето, търпение, благодарност. Историята има още по-дълбок смисъл, защото разказва за кръговрата на живота, но през погледа на 11-годишното момиченце Октомври.

Книгата е носител на най-престижната международна награда за детска и юношеска литература във Великобритания – медалите „Карнеги“ (2022).

За автора:

Катя Бейлън следва английска филология в университета. Оттогава е работила в много училища за деца със специални нужди и в момента е съуправителка на благотворителната организация „Мейнспринг Артс“, която организира творчески семинари за невронетипични хора.

Когато не пише книги или проекти, тя обича да разглежда сайтове за спасяване на бездомни кучета и да прави печива, като се опитва да не умори всичките си домашни растения. Живее в Лондон заедно с партньора си и безумно мързеливото си куче Рафи. Катя Бейлън е автор на „The Space We’re In“.

Откъс:

Oktomvri-1

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.