Жабокът Витан

Корица: Жабокът Витан
Издания:твърда корица
Страници: 56

 

Една история за приятелство, взаимопомощ и грижа, която ще помогне на децата да се справят с трудни житейски ситуации, да приемат различните от тях и да обогатят знанията си за природата и за интересни животински видове, които са непопулярни и дори се смятат за „отвратителни“. Жабокът Витан ще поведе децата в приключение, което ще запознае децата с научно-популярни теми като миграцията на жабите Rana Temporaria, както и със светли имена в българската наука за природата.

Кратка информация за автора:

Емилия Зафираки има разнообразни таланти – специалист Човешки ресурси и организационен дизайн, фотожурналист, автор. Може би я познавате вече от първата й книга „Непознатата България“. На мен и децата ни допадна лекотата, с която сякаш е „изляла“ историята на Витан и колко близки и трите почувствахме героите. Като реални наши познати!

Д-р Емилия Вачева е херпетолог към Националния природонаучен музей. Нейният принос дава научна стойност на фабулата и гъделичка любопитството ни. Аз не знаех, че в нашата страна има такъв уникален вид жаби, нито познавах застрашените животни от историята. С децата си обещахме посещение в музея в най-скоро време.

Кратка информация за илюстратора:

Яна Казакова е илюстратор, позната на изкушените читатели от книгите „Как се пише „сьомга“? и „Сбогом, страшен чехъл“. Следя я в социалните мрежи и  често споделям нейните творби с децата. Обичам да виждам света през нейните очи.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.