Загадката на призрачната сова. Кат Улф разследва…

Корица: Загадката на призрачната сова. Кат Улф разследва...

12-годишната Кат Улф обича животните, а и няма как да е другояче, когато майка ти е ветеринарен лекар. Двете се местят в красивото градче Блубел Бей и за радост на Кат, новата им къща върви заедно с котарак на име Тини. Но той май не е сладкото раирано котенце, което си е представяла… Нито пък спокойното на пръв поглед градче е толкова спокойно, колкото изглежда. Нищо, че най-голямото престъпление в него през последните години е кражбата на тиква рекордьорка от фермерското изложение. Кат се сблъсква със загадъчни събития, които не й дават мира. И колкото и да се опитва да убеди възрастните, че в градчето става нещо нередно, никой не й вярва – не само полицейският инспектор, но и майка й. Добре, че Кат си намира нова приятелка, която макар и с гипсиран крак след инцидент по време на езда, е готова на всичко, за да помогне. Дори ако трябва, да хакне сайта на Пентагона. Двете момичета се впускат в разследване, което привлича вниманието на тайните служби на няколко държави, но и на опасни хора, които не се спират пред нищо…

Кратка информация за автора:

Лорън Сейнт Джон е родена през 1966 г. в Зимбабве. Завършва журналистика в Африка и се мести да живее в Лондон, където работи като журналист и пише биографии на спортисти и музиканти – голфът и кънтри музиката са две от страстите й. Автор е на изключително успешната поредица за приключенията на малката Мартина в Африка – «Белият жираф», «Последният леопард», «Съдбата на слона» и «Песента на делфините», «Операция «Носорог»

Носител е на наградата «Блу Питър» за «Тайната на малкия залив», първата книга от поредицата за Лора Марлин, също издадена на български език от издателство «Фют».

Откъс:

raztvor_sova

Други книги от автора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.