Момиче Буболече

Корица: Момиче Буболече
Издания:твърда корица (английски)
Страници: 42

 

Удивителната история на София Спенсър, разказана от самата нея, за любовта й към насекомите и науката за тях – ентомологията!

Малката София е влюбена в буболечките, забелязва ги навсякъде, не се страхува или гнуси от тях.

В детската градина успява да запали всичките си приятели по насекомите. Но в училище децата й се подиграват – те не могат да разберат защо тя носи тениска със насекомо вместо такава с еднорог...

София за малко да се откаже от хобито си, но с помощта на своята майка, с нея се свързват учени и ентомолози от цял свят, които й показват, че да обичаш буболечките всъщнот е много, ама много готино!

Кратка информация за авторите:

Преди повече от осем години пътуване до Niagara Falls butterfly Conservatory превърща София Спенсър в любител на насекомите за цял живот. Само на две години и половина по това време, тя е запленена от многобройните и цветни създания, особено когато ярко синя пеперуда каца на рамото й и остава с нея по време на цялата визита в Консерваторията.

София за малко да се откаже от хобито си, но с помощта на майка​ й историята на момичето се превърща в международен феномен като  стотици ентомолози и учени от цял ​​свят й изпращат съобщения в знак на подкрепа и насърчаване. Почти веднага София става сред най-известните любители на насекоми в света. Тя участва в телевизионни предавания като „Good Morning, America“ и „Today“, също така дава интервюта за Националното обществено радио.

Маргарет Макнамара е авторка на детски книжки и носителка на награди, която все още вярва в магията. Написала е повече от три дузини книги за младите читатели, сред които: Mr.Tiffin books (How Many Seeds in a Pumpkin?, The Apple Orchard Riddle, A Poem in Your Pocket), Fairy Bell Sisters, Moмиче Буболече заедно със София Спенсър.

Много от идеите в книгите си  тя черпи от ученическите години на дъщеря си или от своите спомени. Любопитна подробност е, че името Маргарет Макнамара е псевдоним на авторката, чието истинско име е Бренда Боуен. Чрез псевдонима си тя почита паметта на своята баба, израснала в ирландско село, където като дете е била една от малкото, можещи да пишат и четат.

Маргарет и семейството й живеят в Ню Йорк, а през лятото прекарват по-голямата част от времето си в Мейн.

Кратка информация за илюстраторите:

Зад името Кераскоет се крие творчески тандем от съпруг и съпруга илюстратори. Автори са на книгата I Walk With Vanessa ("Ще ида с Ванеса"), която се радва на възторжени резенции и е посочена от списание Parents за "Най-добрата илюстрирана книга, насърчаваща милосърдието" за 2018 г.

Двамата са илюстратори и на Malala`s Magic Pencil (Вълшебният молив на Малала) от Малала Юсафзай, която се задва на голям успех и е бестселър на Ню Йорк Таймс.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.