Турбо

Корица: Турбо
Издания:мека корица (английски)

 

Кутия, която сбъдва желания.

Момче, което се измъква на косъм от побойници.

Най-добра приятелка, която се оказва предателка.

Как постъпваш, когато откриеш първата любов или загубен автоматичен нож?

Животът на тийнейджърите е по-наситен с приключения и драматизъм от живота на всеки друг. Тази книжка с кратки истории се опитва да разкаже малка част от ежедневието на подрастващите, което често остава скрито дори от родителите им.

Тийнейджърите може би ще открият себе си в някой от героите. Родителите им ще си спомнят отдавна отминали години. Сборникът с разкази е почти прецедент в художествената литература за тийнейджъри. Разказите са кратки и стегнати. Основното им предимство е, че не заобикалят проблемите и не подценяват читателите си.

Кратка информация за автора:

Николай Пенчев е журналист, главен редактор на в. „България днес” и автор на поредицата исторически криминални романи „Старобългарски загадки”. Започва да публикува разкази във в.”Средношколско знаме”. Завършил е Българска филология. Под псевдонима Чичо Ники предизвика голям интерес със серията детски книжки в рими за страхливия вълк Гошо. Това е първият му опит да навлезе в света на тийнейджърите.

Кратка информация за илюстратора:

Корицата и илюстрациите са дело на художника Иван Коритарев – един от най-талантливите млади художници. Автор е на няколко много успешни книги с комикси. С негова помощ героите на „Турбо” стават още по-живи и близки на читателя.

Откъс:

Tiin-print-35

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.