Гошо и извънземните

Корица: Гошо и извънземните
Част от Приключенията на страхливия вълк Гошо поредица:
  • Гошо и извънземните
Издания:мека корица (английски)

 

Страховити извънземни са кацнали на Земята. Изпратени са със специална мисия от техния цар Сълзичко да научат тайната на веселия и щастлив живот. Вълчето Гошо разбира, че приятелите му изчезват един по един и тръгва да ги открие и спаси. То успява да надвие страха си и да освободи пленените животни. Вместо да си отмъстят, горските обитатели научават извънземните пришълци на игри и песни. Накрая се разделят като приятели.

Досега в поредицата „Приключенията на страхливия вълк Гошо”:

  • „Приключенията на страхливия вълк Гошо”
  • „Гошо детектив”
  • „Гошо и малката вещица"
  • „Гошо на поход”
  • „Гошо и карантината” (безплатна книга).

Всички книжки в поредицата са в стихове.

Кратка информация за автора:

Зад псевдонима Чичо Ники се крие Николай Пенчев – журналист, главен редактор на в. „България днес” и автор на поредицата исторически криминални романи „Старобългарски загадки”.

Започва да публикува разкази във в. ”Средношколско знаме”. Завършил е Българска филология. Поредицата за приключенията на страхливия вълк Гошо донесе на автора си Чичо Ники победата в 11-ото издание на литературния конкурс „Калина Малина”, организиран и финансиран от Община Нови пазар.

Това не е първото отличие за автора, който получи Наградата за детска литература на Съюза на българските писатели за 2018 г. През 2018 г. участва заедно с художничката Надежда Кацарова в Mеждународния литературен фестивал за деца и младежи.

Кратка информация за илюстратора:

Надежда Кацарова е завършила архитектура, но определено е решила да се развива като илюстратор. Освен поредицата от книжки за страхливия вълк Гошо тя е илюстрирала редица комикси и е работила за Comics Box TV.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.