Светещата река

Корица: Светещата река
Част от Лора Марлин поредица:
  • Светещата река
Издания:мека корица (английски)
Страници: 240

Обичате ли приключенията и заплетените криминални загадки? Държите ли на приятелите си, независимо дали са хора или животни? Имате ли голяма мечта? Ако поне на един от тези въпроси, отговорът е да, значи „Светещата река“ - новата книга от поредицата за Лора Марлин и нейното невероятно куче Скай, е точно за вас. Със сигурност в тяхно лице ще намерите своята сродна душа.

Лора е на 11 години и голямата й мечта е, като порасне, да стане прочут детектив. Точно като Мат Уокър – герой от книгите, с които никога не се разделя или пък като вуйчо си – бивш криминален инспектор и единственият й жив роднина. Лора живее при вуйчо си в малко живописно градче на брега на океана. На пръв поглед животът в Сейнт Айвс е спокоен, но не и когато наоколо е Лора. Почитателите на поредицата знаят, че загадките сами се изпречват на пътя на Лора и нейният приятел Тарик. И още преди да се усети момичето се оказва въвлечено във вълнуващи приключения, които на повечето хора биха стигнали за цял живот.

В най-новата книга от поредицата Лора и Тарик заминават на училищна екскурзия в Австралия. Броени часове след пристигането си момичето получава на пръв поглед свръхестествено предупреждение от заклетия си враг мистър А., който би трябвало да е на сигурно място зад решетките. Докато пътуват из Австралия децата се натъкват на множество загадки и преживяват поредица от инциденти, но само Лора е убедена, че между всички тях има връзка… Дали ще се окаже права? Или този път детективският й инстинкт ще й изневери?

Английската писателка Лорън Сейнт Джон умело държи читателите си в напрежение и почти до последната страница не е ясно защо една рекичка в каньона Катрин започва да свети нощем, защо опитен пилот едва не разбива самолета си при кацане и защо от известна парижка книжарница изчезва книга за пчеларството, писана преди повече от 150 години.

Критиците определят книгите на Лорън Сейнт Джон като „хипнотизиращи и омагьосващи“, а вестник „Таймс“ пише, че са „истински очарователни и вълнуващи истории, написани с грация и достойнство“. Неслучайно романите й бързо стават любими на децата както в родината й, така и в много други страни по света, включително и у нас. Първата книга от поредицата за Лора Марлин е удостоена с престижната награда за детска литература „Блу Питър“, а романът й „Белият жираф“, който спечели сърцата и на българските деца, е носител на шест награди.

А ето и нейното специално послание към децата в България:

„Поздрави на моите български читатели! Винаги съм мечтала моите книги да бъдат издадени на други езици и не мога да ви опиша колко е прекрасно да  получавам писма от български деца, които споделят моята любов към четенето и любовта ми към животните. Вярвам, че любовта към книгите е най-прекрасният подарък, който един родител може да даде на своето дете. Четенето е прозорец към света. Когато разлистите една книга, вече няма значение дали сте беден или богат, млад или стар, дали живеете в България или Зимбабве. Само след миг можете да наблюдавате залеза на слънцето в Африка, да плувате заедно с делфините или да спите до някой леопард. Можете да разгадавате тайни по мъгливите улици на Сейнт Айвс, да изкачите връх Килиманджаро или да спасявате китовете в Аляска. Благодарение на книгите можете да живеете истински. Нека четенето ви носи радост през целия ви живот!”

Кратка информация за автора:

Английската писателка Лорън Сейнт Джон е родена през 1966 г. Завършва  журналистика в Лондон. Израснала в Зимбабве, в сърцето на Африка, където е имала жираф за домашен любимец,  много кучета, коне и глигани.

Откъс:

https://issuu.com/biserche_valshebno/docs/2727

Още книги от този автор:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.