Силфите

Корица: Силфите
Издания:мека корица (английски)
Страници: 40

 

Тази детска книга не е като познатите заглавия, които сте срещали досега. Ако търсите интересна и увлекателна история, то това е тя! Вълшебна приказка, в която ще се запознаете със света на силфите и гномите. Силфите е вълшебна приказка за тайния и невидим свят, който ни заобикаля.

Ще разберете кой е Добротвор и как лесно стават белите, но и колко важно е да се грижим за природата и за другите живи същества. Ще се запознаете с Крис – момчето, което обича книгите и знае колко ценни са те. И... спасява Земята! Да не забравяме Мислодух, Дървокор, Здравокор. Вълшебно приключение, което те оставя без дъх.

Кратка информация за автора:

Росица Добрева е млад български писател, по дух и светоусещане – гражданин на света. Учила и работила в различни части на Европа, започвайки от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ през Полша, Великобритания, Австрия и Израел.

Духовното развитие има особено и специално място в нейния живот. Автор е на стихосбирките „Хляб от Бога“ (2016 г.) и „Завръщане“ (2020 г.). Написва детската приказка за „Силфите“ през 2018 г. и след многобройни редакции, стартира творческия процес по реализирането на илюстрациите.

Сред предизвикателствата, които си е поставила за цел, е да публикува българските си заглавия на чужд език и да опише своята история през очите на момиче, живяло през XVII век.

Кратка информация за илюстратора:

Гергана Грънчарова е илюстратор на свободна практика с изяви в различни сфери на визуалните изкуства – от графичен дизайн през сценография до дигитална живопис.

Има дългогодишна практика в Италия, където работи по много рекламни проекти. Участва в различни инициативи на Културния център по изкуствата в Милано (Centro Artistico Culturale  Milanese), сътрудничи като дизайнер на рекламен мокъп и декоратор с ателиетата Pupazzia di Pietro Armuzzi, Le cornici di Luna и др.

След завръщането си в България, се отдава изцяло на най-голямата си страст – книгите и тяхната визия.

Откъс:

otkus Silfi

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.