Щастие за деца 2: Приятелството

Корица: Щастие за деца 2: Приятелството
Част от Щастие за деца поредица:
  • Щастие за деца 2: Приятелството
Издания:твърда корица

 

Тайната на щастието е в неговото споделяне.

Първата книга от поредицата „Щастие за деца“ съдържа десет ключа към щастието – стремежи и цели, мост към другия, ежедневен смисъл, любопитство към света, избор да бъдеш себе си, мили жестове, емоции, чудесно здраве, тър­сене и самоусъвършенстване и издръжливост. Десет различни птици ни помагат да осъзнаем как да бъдем по-щастливи, като всяка история описва един от тези ключове.

Във втората книга се разказва за приятелството. Защото няма как да бъдем щастливи, ако не сме заобиколени от добри приятели. Когато разсъждават какво е нужно, за да си щастлив, децата (пък и възрастните) почти не посочват материални неща. Често изтъкват колко по-важно е да споделяш живота с приятел. Някои деца нямат приятели, други могат да се похвалят само с един, има и такива с много прия­тели.

Ще се запознаем с десет птици, всяка от които разкрива по едно ново качество на добрия приятел: да те окуражава, да е мил с теб, да си сътрудничи с теб, да ти помага, да създава и други приятелства, да се забавлява с теб, да те пази, да те предразполага, да е откровен с теб и да те допълва. Обрисуваните птици най-често и на живо проявяват описваните качества.

 

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.