Scratch. Програмиране за деца

Корица: Scratch. Програмиране за деца
Издания:твърда корица
Страници: 96

Scratch (Скрач) е компютърен език, създаден специално за нуждите на образователните институции и обучението на деца. Разработен е от MIT (Масачузетския технологичен институт) и се ползва безплатно.

В тази забавна книга ще откриете пълен курс по програмиране на Scratch, който включва:

  • инструкции стъпка по стъпка от първите срещи със Scratch до създаването на работещ код и анимации;
  • идеи за игри и интерактивни истории, които развиват креативността, логическото и алгоритмично мислене;
  • обяснения и речник на всички термини от Scratch;
  • допълнителна помощ и безплатно съдържание за сваляне онлайн.

Кратка информация за илюстратора:

Шо Нилсен е художник и дизайнер, чиито илюстрации радват деца и възрастни. Учи „Илюстрация“ в Сан Франциско и Колорадо, където живее и до днес със съпругата си и кучетата им. Получавал е отличията на Съюза на илюстраторите, както и на Клуба на арт директорите. Най-много се гордее с факта, че майка му все още закача негови рисунки на хладилника си.

Илюстрирал е множество детски книги, лицензирани по цял свят. Негови рисунки са се появявали по страниците на престижни издания като The Wall Street Journal, The New York Times, Adweek, The Washington Post и др.

Кратка информация за преводачите:

Д-р Николина Николова е преподавател в ПЧМГ и докторант в катедра „Обучение по математика и информатика“, ФМИ, СУ „Св. Кл. Охридски“. Автор е на множество помагала и методическа литература, а в
качеството си на експерт в сътрудничество с МОН е създател на учебни програми по информатика.

Участвала е в международни изследователски проекти като I*Teach, TENCompetence, ShareTEC, weSPOT, YEDAC и др. Носител е на Наградата на президента на република България „Джон Атанасов“ в категория „Ученици и техните учители“ и Наградата на фондация „Св. Св. Кирил и Методий“ за принос в откриване и развитие на млади таланти в областта на информатиката.

Мирослава Николова е преподавател по информатика и информационни технологии в Национална природо-математическа гимназия „Акад. Л. Чакалов“ и базов учител към катедра „Обучение по математика и информатика“ на ФМИ, СУ „Св. Кл. Охридски“. Ръководител е на ученически проекти, спечелили призови места в престижни конкурси като Националната олимпиада по информационни технологии.

Участвала е в триседмична програма „Обучение за обещаващи лидери в образованието“ в Ню Йорк, в едноседмична програма за учители в ЦЕРН, както и в множество международни научно-изследователски проекти като партньор на екипа на ФМИ.

Откъс:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.