Сборище на сенки

Корица: Сборище на сенки
Част от Цветовете на магията поредица:
  • Сборище на сенки
Издания:мека корица (английски)
Страници: 512

„Сборище на сенки“ е втората част от нашумялата трилогия на В. Е. Шуаб за Кел - магьосника, пътуващ през световете, и за Делайла Бард - крадлата с душа на пират.

Тази магия е изпепелила Черния Лондон и го е превърнала в безжизнена пустош. Какво е способна да причини на останалите? На гладуващия Бял Лондон, на процъфтяващия Червен Лондон или на безсилния Сив Лондон?

Изминали са четири месеца, откакто Кел се е изправил срещу магията, черна и гъста като смола. Младият антари все още не може да се отърси от кошмарите, а в сънищата му често го навестява и безразсъдната крадла Делайла Бард. Лайла пък междувременно е постигнала голямата си цел и плава из непознати морета на борда на прославен пиратски кораб.

Червеният Лондон е обзет от трескава подготовка за Елементалните игри, в които се включват най-добрите магьосници... а този път сред тях ще бъде и Кел. Гости и участници прииждат от всички краища на света, изпълвайки улиците с жизнерадостен хаос, докато един друг Лондон се разбужда от древния си сън. Ала балансът в магията е несигурен и за да разцъфне един град, друг трябва да загине...

Кратка информация за автора:

Виктория „В. Е." Шуаб е съчетание от британска майка, баща от Бевърли Хилс и южняшка околна среда. Страда от тежка форма на скиталчество, влошено още повече от факта, че пътешествията са чудесен начин да надушва историите. Когато не блуждае по парижките улици и не катери английските хълмове, обикновено засяда в ъгълчето на някое кафене и там си измисля чудовища. Автор е на няколко юношески книги, включително „Вещицата отсреща“ – за селце, откъдето започват да изчезват деца, и поредицата „Архивирани“ – за библиотека на мъртвите.

Откъс:

https://issuu.com/biserche_valshebno/docs/sbori6te_na_senki_145_210-1-21

Още книги от тази поредица:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.