Роботът Чапек и шпионската мисия на Пафуй Сянката

Корица: Роботът Чапек и шпионската мисия на Пафуй Сянката
Издания:мека корица (английски)
Страници: 56

Във втората книга за робота Чапек ви каним на най-щурата шпионска мисия:

  • Отвличания (няколко на брой)
  • Опит за покушение с презряла папая (търсят се свидетели)
  • Страховита точилка (бягайте надалеч)
  • Бебе, осиновено от свинезавър (или поне така твърди хронистът Пинтифлюш)

Какво следва, когато роботът Чапек Първи – най-висшият изкуствен интелект (поне според самия него), се сблъска с Пафуй Сянката (най-лукавия шпионин)?

Отговорът: шеметно приключение из всички епохи и светове!

"Роботът Чапек и шпионската мисия на Пафуй Сянката" е втора книга от поредицата за Робота Чапек.

Кратка информация за автора:

Неотдавна прехвърлил трийсетте, Марин описва себе си като красив, интелигентен и скромен. Вече е защитил магистратура по „Международни отношения“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и успешно е дипломиран в престижната Executive MBA програма към университета в Шефийлд, Великобритания.

С над 10 години опит в сферата на продажбите и управлението на IT услуги, процеси и екипи, той е отличен като един от най-успешните млади мениджъри на България през 2015 г. от „Капитал“ и karieri.bg. От 13 години живее в София, а работата и образованието му са свързани с много пътувания. При все това Марин винаги издебва удобен миг да се наслади на хармонията и спокойствието в любимия си роден Бургас.

Автор е на множество статии, разкази и международно наградени сценарии за комикси („Дамга“). Член е на „Lazarus“ – първият клуб на българските хорър писатели. Тази година заедно с художника Петър Станимиров спечелиха престижната награда „Перото” за най-добра детска книга за „Роботът Чапек на планетата с трите слънца”.

Обича активно да общува със своите читатели и заради уникалното му име лесно може да го намерите както във Facebook, така и на страниците на личния му блог – troshanov.wordpress.com.

Кратка информация за илюстратора:

Петър Станимиров е един от дойаените на любимото списание “Дъга” (1979 – 1992) с комиксите “Крепостта на безсмъртните”, “Янтар”, “Островът на съкровищата”, “Бубачко” и други.

Световно признат илюстратор на Стивън Кинг, чиито корици са обединени в луксозен албум. Издател на книги-игри в зенита на тяхната популярност през деветдесетте. Спомогнал е за развитието на българската гейм индустрия с десет годишната си дейност като арт директор в Haemimont Games.

В последните няколко години Станимиров се връща към илюстроването на книги. Сред тях се отличава стилната поредица “Върхове” на издателство “Изток-Запад”, за която той прави портрети на едни от най-значимите имена в световната литература. Активен радетел за възраждане на българската комикс култура, създател и председател на новосформираната секция “Комикс” към “Съюза на българските художници”, член на сдружение „Проект Дъга“ и организатор на множество национални и международни изложби.

Автор е на илюстрациите към българския проект с добавена реалност - тетралогията "Пръстенът на нибелунга" (изд. "Кибеа").

Откъс:

Още книги от тази поредица:

Откъс от "Роботът Чапек на планетата с трите слънца. Книга първа" ще откриете тук.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.