Роботът Чапек и шпионската мисия на Пафуй Сянката

Корица: Роботът Чапек и шпионската мисия на Пафуй Сянката
Издания:мека подвързия
Страници: 56

Във втората книга за робота Чапек ви каним на най-щурата шпионска мисия:

  • Отвличания (няколко на брой)
  • Опит за покушение с презряла папая (търсят се свидетели)
  • Страховита точилка (бягайте надалеч)
  • Бебе, осиновено от свинезавър (или поне така твърди хронистът Пинтифлюш)

Какво следва, когато роботът Чапек Първи – най-висшият изкуствен интелект (поне според самия него), се сблъска с Пафуй Сянката (най-лукавия шпионин)?

Отговорът: шеметно приключение из всички епохи и светове!

"Роботът Чапек и шпионската мисия на Пафуй Сянката" е втора книга от поредицата за Робота Чапек.

Кратка информация за автора:

Неотдавна прехвърлил трийсетте, Марин описва себе си като красив, интелигентен и скромен. Вече е защитил магистратура по „Международни отношения“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и успешно е дипломиран в престижната Executive MBA програма към университета в Шефийлд, Великобритания.

С над 10 години опит в сферата на продажбите и управлението на IT услуги, процеси и екипи, той е отличен като един от най-успешните млади мениджъри на България през 2015 г. от „Капитал“ и karieri.bg. От 13 години живее в София, а работата и образованието му са свързани с много пътувания. При все това Марин винаги издебва удобен миг да се наслади на хармонията и спокойствието в любимия си роден Бургас.

Автор е на множество статии, разкази и международно наградени сценарии за комикси („Дамга“). Член е на „Lazarus“ – първият клуб на българските хорър писатели. Тази година заедно с художника Петър Станимиров спечелиха престижната награда „Перото” за най-добра детска книга за „Роботът Чапек на планетата с трите слънца”.

Обича активно да общува със своите читатели и заради уникалното му име лесно може да го намерите както във Facebook, така и на страниците на личния му блог – troshanov.wordpress.com.

Кратка информация за илюстратора:

Петър Станимиров е един от дойаените на любимото списание “Дъга” (1979 – 1992) с комиксите “Крепостта на безсмъртните”, “Янтар”, “Островът на съкровищата”, “Бубачко” и други.

Световно признат илюстратор на Стивън Кинг, чиито корици са обединени в луксозен албум. Издател на книги-игри в зенита на тяхната популярност през деветдесетте. Спомогнал е за развитието на българската гейм индустрия с десет годишната си дейност като арт директор в Haemimont Games.

В последните няколко години Станимиров се връща към илюстроването на книги. Сред тях се отличава стилната поредица “Върхове” на издателство “Изток-Запад”, за която той прави портрети на едни от най-значимите имена в световната литература. Активен радетел за възраждане на българската комикс култура, създател и председател на новосформираната секция “Комикс” към “Съюза на българските художници”, член на сдружение „Проект Дъга“ и организатор на множество национални и международни изложби.

Автор е на илюстрациите към българския проект с добавена реалност - тетралогията "Пръстенът на нибелунга" (изд. "Кибеа").

Откъс:

Още книги от тази поредица:

Откъс от "Роботът Чапек на планетата с трите слънца. Книга първа" ще откриете тук.

Все още няма оценки.

Моля, оценете книгата

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.