Пръстенът на нибелунга. Залезът на боговете (книга 4)

Корица: Пръстенът на нибелунга. Залезът на боговете (книга 4)
Част от Пръстенът на нибелунга поредица:
Издания:твърда корица
Страници: 134

Сбъдва се древното пророчество: Рейнското злато освобождава човешките съдби, а боговете, изгубили своята власт над тях, са обречени на гибел.

Дървото на живота Игдразил изгаря в чутовен пожар, руините на Валхала се разлитат в мрака на всемира. Но Мидгард, светът на хората, оцелява, защото такава е волята на храбрия и благороден Зигфрид Драконоубиеца.

В дълбините на тайна пещера, някъде сред водите на Татко Рейн, танцуват три красиви речни нимфи и пазят до днес безценното му съкровище – вълшебна тиара и всемогъщ златен пръстен.

"Залезът на боговете" е четвъртата, последна част от поредицата "Пръстенът на нибелунга". Амбициозният проект, започнат преди цели четири години, представя пред младите читатели Вагнеровото либрето през погледа на писателката Елена Павлова. Нейната работа е допълнена от впечатляващите илюстрации на Петър Станимиров, а за цялостното художествено оформление на поредицата се грижи Красимира Деспотова.

Поредицата "Пръстенът на нибелунга" е и първата българска поредица с добавена реалност. С помощта на приложение, разработено от български екип, част от илюстрациите оживяват, за да покажат на читателите, че в обикновеното книжно тяло се крие истинска магия.

Кратка информация за автора:

Елена Павлова е български писател и преводач, автор на 24 книги-игри от близкото минало (под псевдонимите Кристофър Макдауъл и Върджил Дриймънд). Тя е многократен носител на различни награди за разкази, 2 пъти призьор на конкурса за роман на ИК „Аргус“ и веднъж е избирана за български писател, представител на НФ-общността на „Еврокон“.

Кратка информация за илюстратора:

Петър Станимиров е български илюстратор, художник на комикси в списанията „Дъга“ и „Чуден свят“, издател на книги-игри. Носител е на редица награди, сред които „Гравитон“ за принос в бългаската фантастика, награда за най-добър класически комикс от 10-ти международен салон на комикса в Белград, награда за най-добра корица от „Книга за теб“, както и за най-добър художник за 2014 в областта на фантастиката (Еврокон).

Петър Станимиров е член на сдружение „Проектът Дъга“. Председател е на секция „Комикс“ към Съюза на българските художници.

Откъс:

Други книги от поредицата "Пръстенът на нибелунга":

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.