Просто няма какво да се случи

Корица: Просто няма какво да се случи
Издания:мека корица (английски)
Страници: 304

Вероника е истински нинджа. Бащата на Вероника пък е майстор на източните бойни изкуства, самурай и романитик. Той връща семейството си от София в своето родно градче. Идеята е всички да живеят сред зелени хълмове и тонове природа.

Решението на родителското тяло обаче разбива крехкия тийн свят на Вероника. Как една истинска столичанка ще живее в провинцията, а? Никак!

Никак… поне докато не опердаши няколко туземци с по една мозъчна гънка и непозволено шавливи ръчички. И никак… поне докато не се запознае с местната футболна звезда Румен.

А Румен е як, красив и умен. Оказва се, че нинджата и футболистът са страшен екип по разкриване на стари мистерии и нови техники за целуване. Да, малкият град за мнозина навярно е скучен, защото в него, освен да се влюбиш, просто няма какво да се случи…

Кратка информация за автора:

Гергана Йоханова е родена на 6 май 1986 г. в Плевен. Още когато влиза, след пети клас, в паралелка със засилено изучаване на български език и литература, знае, че думите ще са нейна броня и нейно оръжие.

Завършва езиковата гимназия в града, докато пише стихове и разкази. След това завършва „Начална педагогика с английски език” и магистърска програма „Преводач-редактор” в Софийския университет „ Св. Климент Охридски”.

Работи като учител, копирайтър, преводач. Запленена от културата на Далечния изток, хобито й са бойните изкуства. Обожава да тренира Джийт кун до и Филипино кали, макар да има повече желание отколкото спортен талант.

Има блог, където споделя свои различни в жанрово отношение творби. През 2014 г. излиза първата й книга и първа книга от поредицата „Кралицата на здрача” – поредицата е от три книги – „Наследницата”, „Дългът” и „Изкуплението” (ИК „Монт”) и е подписана с псевдонима й – Гери Йо. Жанрът е ърбан или градско фентъзи.

Последният й роман е самостоятелен и съвременен. „Просто няма какво да се случи” издава Ателие за българска детска литература „Горната земя” и ви кани да откриете вълшебството на първата любов, цената на приятелство, хубавите книги и битката да бъдеш себе си.

Кратка информация за илюстратора:

Мая Бочева е художник и аниматор на свободна практика. Рисувала е илюстрации за различни детски книги, защото тази работа е нейна страст и и доставя голямо удоволствие.

Има награди областта на илюстрацията, като за една от най-важните смята Националната награда за принос в детското книгоиздаване "Константин Константинов", в категория „художник“.

Мая е създател и на кратки анимационни филмчета, както и на няколко компютърни игри. Бочева съчетава тези си умения в мултимедийни проекти с образователни приказки. Художничката споделя, че за нея е било предизвикателство и удоволствие да премине границата на най-детските книги и да рисува тийнове в книгата "Просто няма какво да се случи" на Ателие за българска детска литература „Горната земя“.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.