Питай пилота. Отговори на детски въпроси за пътуването по въздух

Корица: Питай пилота. Отговори на детски въпроси за пътуването по въздух
Издания:мека корица

 

Защо самолетите не се сблъскват в небето?

Как се каца в мъгла?

Защо имам странно усещане в ушите?

Летенето е вълнуващо и децата имат въпроси! Авторът, пилот и баща Джъстин Кели обяснява на децата как се случва летенето, като отговаря на двайсет и четири от техните въпроси. С приятелски тон, на разбираем език и с весели цветни илюстрации, „Питай пилота“ е идеалният наръчник както за любителите на авиацията, така и за онези, които се страхуват от летенето!

Кратка информация за автора:

Джъстин Кели е влюбен в авиацията, откакто се помни. В момента той е капитан за „Хърайзън Еър”, където лети на самолет модел DHC-8-400. Транспортирал е хора и товари, изследвал е вълнуващи места като Аляска и е инструктирал други пилоти как да правят същото. Учил е авиация в Канзаския държавен университет. Джъстин живее с невероятната си съпруга, с която са женени вече тринайсет години, и с четирите им деца в Нампа, Айдахо.

Кратка информация за илюстратора:

Дейвид Майлс е награждаван автор и илюстратор на над 40 книги. Работил е като дизайнер, илюстратор и творчески директор, а сега управлява „Бушел & Пек Букс“ със съпругата си Стефани. Той е обявен за финалист на наградата CYBILS, номиниран е за „Пъблишърс Уийкли Стар Уотч“, носител на наградата на „Ню Йорк Бук Шоу“, наред с други отличия. Живее със семейството си във Фресно, Калифорния.

Кратка информация за преводача:

Анета Пантелеева е преводач от английски и немски език на книги за малки и големи. Завършила е културология, а след това и магистърска програма„Преводач-редактор“ в СУ. Денем редактира, нощем превежда, а през останалото време се разхожда с кучето си, прекалява с фентъзито и фантастиката – както на хартия, така и на екран – и пътува при всяка отворила ѝ се възможност.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.