Чудовището на цветовете

Корица: Чудовището на цветовете
Издания:твърда корица

 

Чудовището на цветовете e доста смутено. Емоциите му са в пълен безпорядък.

То чувства едновременно щастие, гняв, спокойствие, тъга и страх!

Крайно време е да подреди тази бъркотия. Затова момиченцето му обяснява чрез цветовете какво означава всяко чувство.

Кратка информация за автора и илюстратора:

Анна Йенас е родена в Барселона. Завършила е Реклама и връзки с обществеността в Автономния университет в Барселона (АУБ), взела е диплома по графичен дизайн от Ла Ескола да ла Йотджа и има следдипломна степен по Творческа илюстрация от Ескола ЕИНА. Започва кариерата си в рекламата като художествен директор в „Басат-Огилви“ и в един момент взема решението да стане илюстратор на пълен работен ден.

Днес тя създава свои собствени дизайнерски проекти, които предлага на пазара по различни канали. Разработвала е графични проекти за клиенти като „Ла Вангуардия“, „Нестле“ и правителството на Каталуния. Сътрудничила си е с други автори и е илюстрирала техните истории. Тази книга е първата ѝ като автор и илюстратор едновременно. Йенас е силно повлияна от арт психотерапията и психосоциалното обучение в университета „Помпеу Фабра“ и в момента работи като учител и арт терапевт, специализирайки в арт и емоционалното образование.

Кратка информация за преводача:

Анета Пантелеева е преводач от английски и немски език на книги за малки и големи. Завършила е културология, а след това и „Преводач-редактор“ в СУ. Денем редактира, нощем превежда, а през останалото време се разхожда с кучето си, прекалява с фентъзито и фантастиката – както на хартия, така и на екран – и пътува при всяка отворила ѝ се възможност.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.