Мечокът и пианото

Корица: Мечокът и пианото
Издания:мека корица
Страници: 48

„Мечокът и пианото“ е книга за мечтите, които ни отвеждат далече от дома, и за онези, които остават и ни чакат да се върнем.

Един ден, докато си вървяло из гората, едно малко мече попаднало на нещо, което не било виждало дотогава. Мечето докоснало нещото с дебелите си лапички и нещото издрънчало. Животинчето избягало, но на следващия ден дошло отново. Идвало всеки ден - седмици, месеци, години наред. И от ден на ден звуците, които нещото издавало, ставали все по‑красиви.

Мечето пораснало, станало мечок. Един ден мечокът разбрал, че нещото е пиано, а той е станал виртуозен пианист. Музиката го отвела в големия бляскав град. Там мечокът имал всичко, каквото можел да си пожелае – почитатели, слава, богатство. Но дълбоко в себе си усещал странна болка...

Книгата е носител на престижната британска награда за детски книги „Уотърстоунс“ в категорията за най‑добре илюстрирана книга за 2016 г.

Кратка информация за автора/илюстратора:

Дейвид Личфийлд е английски илюстратор. Започва да рисува, когато е много малък, като създава "mash up" комикс на Индиана Джоунс и Star Wars за по-големите си брат и сестра. Оттогава творби на Дейвид се появяват в списания, вестници, книги и върху тениски.

Дейвид е участвал в самостоятелни и групови изложби във Великобритания, Европа и Америка. Дебютната му картинна книга, "Мечокът и пианото", му донася редица награди, а продължението й вече е налично на английски език.

 

Откъс:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.