Кърпена глава: На лов за чудовища

Корица: Кърпена глава: На лов за чудовища
Част от Кърпена глава поредица:
  • Кърпена глава: На лов за чудовища
Издания:мека корица
Страници: 200

Гениалният, но малко смахнат професор Еразмус, обитава мрачния замък Гротеск и е отдаден на едно-единствено занимание – създаването на чудовища.

Творенията му обаче, въпреки непредставимата си уродливост, са мили и любезни и всички, без изключение, се плашат от две неща – от човеците и от призрака на Гротеск. И ако първите са само далечна заплаха, защото не смеят да припарят до замъка, то призракът на Гротеск се появява при всяко ново творение на професора и му заръчва „Пази се от Луната”.

Кое е това малко същество? Защо се крие в сенките и се грижи за творенията на лудия професор? Последвайте го в щурите му приключения във и извън замъка Гротеск в новата поредица романи за деца "Кърпена глава".

Кратка информация за автора:

Гай Бас израства с мечтата да е супергерой – дори си има костюм на Спайдърмен. Костюмът обаче вече му е умалял и затова го е заменил с писане и от време на време с рисуване. Автор е на няколко серии книги за деца и е носител на наградата „Блу Питър” в категорията за „Най-смешна книга с илюстрации”. В момента живее в Лондон заедно със съпругата си.

Кратка информация за илюстратора:

Илюстраторът Пийт Уилямсън е роден в Дерби, Великобритания, но в момента живее в Тънбридж, Уелс заедно със семейството си. Преди да се заеме с илюстрация на детски книги е работил в студио за анимация (а и сега от време на време участва в анимационни проекти) и като психиатрична сестра. Обича некомерсиална музика, добрите книги и да пие огромно количество кафе.

 

Други книги от поредицата "Кърпена глава", издадени на български език:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.