Мармаладко

Корица: Мармаладко
Издания:твърда корица

 

„Мармаладко“ събира вкусни римувани стихотворения, които едновременно учат децата на красив и звучен български език, но им отварят и прозорец към най-любимите неща у дома.

Илюстрациите  в „Мармаладко“, направени от художничката Ина Христова, са много красиви и съвсем подходящи за най-малките читатели, които правят първите си крачки към околния свят в неговото вълшебно многообразие.

„Чудните бурканчета с бабини стихотворения“ на Виолета Христова са изключително мелодични текстове, чийто ритъм въздейства неусетно, запомнят се леко и събуждат у децата чувство за хармония и радост.

Кратка информация за автора:

Виолета Христова е утвърдено име в съвременната българска поезия. Тя е автор на 11 книги с поезия, носител на литературни награди и отличия. Нейни стихове са превеждани на много езици и от години присъстват сериозно в литературни издания, сборници и антологии. През 2013 г. заедно с група български писатели, учредява Литературен кръг Смисъл, чийто председател е. Сдружението е платформа за издаване и популяризиране на съвременна българска художествена литература.

„Мармаладко“ е втората и книга за деца. Заедно с „Малкият Рой“ (2020 г.) е сред първите заглавия на съвсем младото издателство „Буболече“, където Виолета Христова участва в хармоничен тандем с илюстраторката Ина Христова.

Кратка информация за илюстратора:

Ина Христова завършва „Изкуствознание” в Национална Художествена Академия, София, специализира „Илюстрация“ в  Барселона, Испания. Илюстрира множество детски книги за издателства в Испания и България. Също така е илюстрирала за Google, TV3 Catalunya, Dschungel Wien Theater (Австрия), Museo ABC. Участва в селекция на 27. биенале на илюстрацията в Братислава и е финалист в дългия списък на Bologna Children's book fair (2021, 2022).

Носител е на наградата “Бъдещи творци” на Асоциацията на Илюстраторите на Каталуния (APIC), както и на наградата Flic Festival за детска литература (2018). През 2021 нейна книга е отличена в селекцията за най-добри детски книги на 2020 на New York public library и e сред номинираните за наградата Fundación Cuatro Gatos.

Ина Христова живее и работи в Халапа, Мексико, където е част от Lapis, студио за визуална комуникация и творческо ателие. Преподава Илюстрация и Анимация в университета Anáhuac.

Откъс:

Мармаладко

Още книги от автора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.