Марина и кракенът: Митичните 1

Корица: Марина и кракенът: Митичните 1
Част от Митичните поредица:
  • Марина и кракенът: Митичните 1
Издания:мека корица

 

Пет изключителни момичета.

Пет митични създания.

Едно епично приключение.

В Терафамилиар е настъпил Денят на свързването, в който всяко десетгодишно дете открива своето животно, с което ще прекара остатъка от живота си. Но в края на церемонията се оказва, че Марина и още четири други момичета не са намерили своите животни.

Случва се нещо изключително. Животните на петте момичета са създания излезли от легендите и те трябва да поемат на пътешествие, за да ги открият.

Кратка информация за автора:

Лорън Магазинър е израснала в Ню Хоуп, Пенсилвания, където е прекарала детството си с нос забит в книгите и пръсти върху клавиатурата на компютъра. Тя е изучавала „Творческо писане“ в колежа Хамилтън. Пише първата си книга, докато следва в Единбург, Шотландия. В Шотландия Лорън присъства на кралска сватба, става свидетел на клатушкащ се парад от пингвини, вози се на истински Хогуортс Експрес, успява да види чудовището от Лох Нес и потапя лице в реката на феите на вечната младост.

Кратка информация за илюстратора:

Мирел Ортега е мексиканска илюстраторка, която живее в Лос Анджелис, Калифорния. Тя е работила за издателства като Harper Collins, Scholastic, Penguin Random House, Audible, Benchmark, Little Bee, Cameron Kids и други.

Кратка информация за преводача:

Ана Пипева (1987 г.) завършва Английска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, където защитава и тезата си в магистърска програма „Превод с английски език“. Занимава се с превод и редакция на научна и специализирана литература от и на английски език, но най-голямата ѝ страст винаги ще бъде художественият превод и детската литература. Сред любимите ѝ автори, чиито романи е превеждала, са Дейв Егърс, Лили Кинг и Дебора Леви.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.