Малкото таралежче: Излет в гората

Корица: Малкото таралежче: Излет в гората
Част от Малкото таралежче поредица:
  • Малкото таралежче: Излет в гората
Издания:мека корица (английски)

 

Малкото таралежче обича своята червена шапка, обича да се разхожда в гората, но най-много обича своите приятели. С тях всичко е по-хубаво, а приключенията нямат край.  Със сигурност малкото таралежче Ежко бързо ще се превърне в приятел на децата и даже ще им се иска да го гушнат. Книгите са подходящи  за първи четива на деца, които сега се учат да четат.

В един слънчев пролетен ден Ежко и приятелите му отиват в гората да берат камбанки. Ежко взема със себе си своя малък братовчед Бебо и търсенето на камбанки се превръща в голямо приключение.

Кратка информация за автора и илюстратора:

Великобританската писателка М Кристина Бътлър е известна на поколения деца, а чаровните й герои шестват по целия свят. Но най-прочут сред тях е Ежко. М Кристина Бътлър е родена в Скарбъроу. Детството й преминава в игри сред природата и с животните на село. Автор е на множество книги за деца и е носител на престижни награди. Тя е един от най-известните съвременни великобритански детски автори.

Тина Макнотън е родена в Единбург. Още от малка обича да рисува. Всяка вечер тя взема в леглото си черна дъска и цветни тебешири, от което майка й хич не е доволна, защото всичко наоколо става розово, синьо и жълто. Днес Тина живее в южната част на Англия заедно със съпруга си и дъщеря си.

Откъс:

Taralejche

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.