Малкият Българ: Вампирът от Несебър

Корица: Малкият Българ: Вампирът от Несебър
Издания:мека корица
Страници: 180
Една невероятна история, която ще ви плени с първата страница.
 В тази ужасно смешна книга ще прочетеш за едно от приключенията на Българ, Аспарух, Пешо, Владко и Биби!
Далеч назад във времето, когато любимите ни герои са още деца, над Несебър е надвиснала мистериозна заплаха, с която ще трябва да се справят! Иманяри обират гробници, изчезват домашни любимци и най-лошото - учителят по „Човек и природа” се кани да дава контролни всеки час. Изобщо – нещата са критични!
За щастие Българ и неговите приятели са единствените, които са достатъчно яки, за да се борят едновременно с вампири, родители и домашни!
Кратка информация за авторите/илюстратор:
Ал Торо (Александър Торофиев) е български автор на интерактивни произведения и къси разкази, най-популярен с поредицата за „Котарака“ – мрачно и сериозно фентъзи за млад авантюрист.
Дебютира в „Алманах Нова Българска Литература 2008“ през 2008 г., участва с разкази в още три издания на алманаха през следващите години – в томовете поезия и проза. Във възраждането на книгите-игри у нас той е редактор, издател и публицист.
През 2014 г. печели първо място в Националните Фантастични Награди в категория най-добра „компютърна“ игра с мобилното заглавие Seasons of War, на което е гейм дизайнер и продуктов мениджър в команията "Империя Онлайн".
Той е съавтор на книгата-игра "Българ 3: Междузвезден унищожител", която спечели награда "Бисерче вълшебно" 2017 в категория "Майстори" (12-15 г.).
Неделчо Богданов е аниматор и създател на сериала „Българ”. Режисьор е и на пълнометражния филм със същото име. Книгите-игри "Българ 2" и "Българ 3" му донасят статуетки "Бисерче вълшебно" през 2016 и 2017 г.
Той е автор и художник на илюстрациите в "Малкият Българ: Вампирът от Несебър".

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.