Малкият Българ 2. Върколаците от Иракли

Корица: Малкият Българ 2. Върколаците от Иракли
Част от Малкият Българ поредица:
  • Малкият Българ 2. Върколаците от Иракли
Издания:мека корица
Страници: 168

Лятото отмина, но Владко и Българ са натрупали достатъчно впечатления по плажовете на Иракли, където са изпратени на лагер. И сега ще ви разкажат за тях.

В гората на Иракли дебне нещо зловещо – върколак, снежен човек Йети, горила или  нудист… Никой не знае!

Но вампиролозите (които ще си измислят по-хубаво име) ще разберат и ще се справят с него. Защото съдбата на света НЕ е заложена на карта! И никой не заплашва Несебър!

Но пък в летния лагер е скучно и децата трябва да правят нещо, а ловът на чудовища е хоби като всяко друго.

"Малкият Българ 2. Върколаците от Иракли" е втора книга от поредицата за Малкия Българ, създадена от тандема Ал Торо и Неделчо Богданов.
Кратка информация за авторите/илюстратор:
Ал Торо (Александър Торофиев) е български автор на интерактивни произведения и къси разкази, най-популярен с поредицата за „Котарака“ – мрачно и сериозно фентъзи за млад авантюрист. Дебютира в „Алманах Нова Българска Литература 2008“ през 2008 г., участва с разкази в още три издания на алманаха през следващите години – в томовете поезия и проза. Във възраждането на книгите-игри у нас той е редактор, издател и публицист.
През 2014 г. печели първо място в Националните Фантастични Награди в категория най-добра „компютърна“ игра с мобилното заглавие Seasons of War, на което е гейм дизайнер и продуктов мениджър в команията "Империя Онлайн".
Той е съавтор на книгата-игра "Българ 3: Междузвезден унищожител", която спечели награда "Бисерче вълшебно" 2017 в категория "Майстори" (12-15 г.), както и на "Малкият Българ: Вампирът от Несебър".
Неделчо Богданов е аниматор и създател на сериала „Българ”. Режисьор е и на пълнометражния филм със същото име. Книгите-игри "Българ 2. Лабиринтът на времето" и "Българ 3. Междузвезден унищожител" му донасят статуетки "Бисерче вълшебно" през 2016 и 2017 г.
Той е съавтор и художник на илюстрациите в "Малкият Българ: Вампирът от Несебър" и "Малкият Българ 2: Върколаците от Иракли".

Още книги от този автор/поредица:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.