Коледунка

Корица: Коледунка
Издания:твърда корица

 

"Кое ли дете не мечтае за чуден и неповторим подарък от Дядо Коледа? Разбира се, всички. Но, за да разберете коя е Коледунка и защо Петьо и Снежко пътуват през сняг и вихрушки, помагат на малкото зайче, преследвани са от свирепа мечка стръвница, а после плават по река Нил и се борят с крокодили в джунглата, прочете чудната детска книга в рими на Мая Дългъчева.

Накрая малкият герой получава мечтания подарък, а приключенията с верния му приятел Снежко оставят за него неизлечим спомен. Доброто приятелството, помощта към по-слабите и себепожертвованието са едни от основните качества, на които авторката иска да научи децата.

С „Коледунка“ Мая Дългъчева – една от най-добрите детски писателки у нас – прави незабравим коледен подарък на своите малки читатели."

Станислава Станоева

 

Кратка информация за автора:

Мая Дългъчева е родена на 05.05.1967 г. в Стара Загора. Завършила е ПУ "Паисий Хилендарски". Пише стихове и детски приказки, пиеси, песни. За деца е публикувала книгите "Слон и чадър" (1999), поредицата с приказки "Лудориите на Маги" (2003-2004), приказките "Как гъсеничката се събуди или как се раждат пеперуди" и "Как се лекува лъвски страх без пердах" (2007), "Пъстри приказалки", "Коледните чудеса" (2008), "Приказки от Оная гора" (2012), "Разкажи ми в рими" (2015). По нейни текстове са създадени над 100 детски песни, част от които присъстват в учебниците по музика за начална степен.

Носител е на наградата "Златен век" на Министерство на културата (2006), Националната награда "Константин Константинов" в категория "Автор" (2009), Наградата на СБП за детска литература (2009).

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.