Кало Змея 3: Герои от кал

Корица: Кало Змея 3: Герои от кал
Част от Кало Змея поредица:
Издания:мека корица (английски)

 

След вълнуващите приключения в Долната земя Кало Змея най-после открива как да стигне до родното място на своя баща – Тилилей, мистичния змейски град в облаците. Но това не е борбеното момче, което скача по покривите на Румица и е готово да предизвика целия свят. След толкова битки, поражения и натрупани болки то е на път да изуби вярата си, а междувременно забравено зло се пробужда…

В змейския град сред облаците Кало трябва да се изправи пред своя полубрат Златния змей – господар на всички змейове, който владее силата на Слънцето. Но дали той е справедливият владетел, за когото го мислят всички, или сърцето му е изпълнено с гняв и тайни кроежи?

От тайнствения Тилилей през върховете на Пирин и горите на Странджа, та чак до ръба на самия Космос, Кало и приятелите му трябва да се изправят в битка с най-зловещите чудовища, които мракът някога е създавал. От победата им зависи съдбата не само на нашата земя, но и на цялата вселена. За да надмогне злото, Кало ще се трябва да се научи не само да контролира новите си сили, но и да прощава – както на враговете, така и на себе си.

Кратка информация за автора:

Милен Хальов е роден в Русе през 1988 г. Като дете той е много болнав и голяма част от детството му минава в болнични стаи и в чакане пред лекарски кабинети. За да се спаси от скуката, Милен измисля истории и ги рисува.

Учи в Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов” – Русе, където печели награди в областта на графиката и живописта. Любовта към писането и рисуването го подтикват да продължи образованието си в НАТФИЗ, специалност Анимационна режисура.

Дипломният му филм „Трафик” участва на множество фестивали у нас и в чужбина. Преподава анимационно кино в частен софийски колеж, а малко след това му предлагат и работа като учител по рисуване в 127 СУ „Иван Н. Денкоглу”. Успоредно с двете учебни заведения Милен завършва педагогика и се занимава с реклама.

През 2021 г. Хальов печели наградата „Бисерче вълшебно” в категория Мечтатели и е номиниран за наградите „Перото” в категория детска литература. Също така в края на годината става носител на отличието „Писател на годината” на  Столична библиотека в категория детска литература. 

Кратка информация за илюстратора:

Дамян Дамянов е роден на 5 април 1982 г. Работи в областта на книжния дизайн (с повече от 3000 реализирани корици), плакатът, илюстрацията, пощенската марка, калиграфията. Пише статии посветени на изкуството на плаката и графичния дизайн.

Дамян е автор на редица филателни издания в периода 2004-2014 г. Има редица публикации по проблемите на плаката и графичния дизайн в сп. Prographica. Има множество самостоятелни изложби, както и участия в One Design Week – Пловдив, на биеналето на хумора и сатирата – Габрово.

През 2017 г. Дамянов става носител на Национална награда „Константин Константинов“ в категория „Илюстратор“. През 2021 г. става носител на награда „Христо Г. Данов“ в категория „Художник или дизайн и оформление на книга“ за „Метаморфозата“ от Франц Кафка и „Приказки на пишещата машина“ от Джани Родари.

Откъс:

Kalo-3

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.