Изтръгнати от корен

Корица: Изтръгнати от корен
Издания:мека корица

Нашият Змей не яде момичетата, които отвлича, каквото и да разправят извън долината. И ние чуваме понякога тези истории от преминаващите пътници. Говорят така, сякаш правим човешки жертвоприношения, а той е истински змей. Това, разбира се, не е вярно: той може да е магьосник и безсмъртен, но все пак си е човек, а и бащите ни щяха да се вдигнат и да го убият, ако искаше да изяжда по една от нас на всеки десет години. Той ни пази от Леса и ние сме му признателни, но не чак толкова.

Той не ги поглъща наистина, само така изглежда. Води ги в кулата си, а след десет години ги пуска, но тогава те са вече различни. Дрехите им са изискани и говорят като придворни дами. Освен това са живели сами с мъж цели десет години, така че са озлочестени, макар до една да твърдят, че не ги е докосвал. Но какво друго да кажат? Пък и това не е най-лошото – все пак Змеят им дава по една кесия сребро за зестра, така че всеки с радост би се оженил за тях, колкото и да са озлочестени.

"Изтръгнати от корен" е история за силата на любовта, на приятелството, на духа. История за първични магии и грозни предателства, преплетени умело със славянски предания.

Кратка анотация за автора:

Наоми Новик е писател, програмист, фенгърл. Вижте повече за нея на naominovik.com.

Награда Небюла 2015 и номинация за Хюго 2016. Една от най-добрите книги на годината според National Public Radio, BuzzFeed, Tor.com, BookPage, Library Journal, Publishers Weekly.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.