Импириум

Корица: Импириум
Издания:твърда корица
Страници: 584

Династията Фереджин управлява Импириум над три хиляди години. Но когато магията на фамилията започва да избледнява, с нея си отива и влиянието й над империята...

Хейзъл - най-младият член на кралското семейство - е щастлива да остави управлението на сестрите си, за да може да изучава магията си на спокойствие. Но императрицата има други планове за внучка си - тъмни и опасни действия, с които да експлоатира таланта на Хейзъл и да възкреси мистиката на Фереджините. Хоб, обикновен гражданин от външните светове, е изпратен в града, за да служи на Фереджин... И да ги шпионира.

Единият иска да защити династията. Другият иска да я унищожи. Когато Хейзъл и Хоб се сприятеляват, тяхната връзка може да спаси кралството... Или да го унищожи завинаги.

Кратка информация за автора:

Хенри Х. Неф е американски писател на фентъзи романи. Завършва специалност "История" в университета "Корнел". Започва работа като консултант за компанията McKinsey, но после решава да се раздели с корпоративния живот и става гимназиален учител в Сан Франциско.

Тогава започва да пише своите фентъзи романи. Първата му поредица, The Tapestry, е преведена на 19 езика и е финалист в няколко американски награди. Освен автор, Хенри е и художник на илюстрациите и картите в книгите си. Втората му поредица, "Импириум", е обявена за "№1 книга за деца от 8 до 12 г. (middle grade) за 2016 г." от сп. Entertainment Weekly.

Хенри живее със съпругата си и двамата им сина в Монклер, Ню Джърси, САЩ.

Откъс:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.