Най-доброто мече в цял свят

Корица: Най-доброто мече в цял свят
Издания:твърда корица
Страници: 128

Преди деветдесет години Мечо Пух стъпи за пръв път в Голямата гора, а днес се завръща за изцяло нови приключения.

Четирима от най-известните автори на Великобритания – Пол Брайт, Брайън Сибли, Джийн Уилис и Кейт Сондърс – ще ви отведат обратно в Голямата гора, където ще срещнете нови герои и стари приятели. А великолепните илюстрации на Марк Бърджес, вдъхновени от оригиналните рисунки на Ъ. Х. Шепард, ще затвърдят убеждението, че Мечо Пух наистина е Най-доброто Мече в Цял Свят.

Кратка информация за авторите:

Пол Брайт е английски писател, който твори главно в жанра на картинните книги и поезията за деца. Той е писал детски произведения за радио и телевизия, както и за учебните програми по четене за английските училища. Има номинации за различни престижни награди за детска литература, а произведенията му непрестанно са сред Топ 500 заглавия, заемани от британските библиотеки.

Брайън Сибли е английски писател, известен с радио драматизациите си. Той не само подготвя собствени произведения за този специфичен жанр, но е адаптирал и редица литературни творби като "Властелинът на пръстените", "Хрониките на Нарния", произведения на Джон Бъниън, Роалд Дал, Джефри Арчър, Рей Бредбъри и други.

Той работи и като журналист, води свои колонки в издания като The TimesDaily TelegraphThe IndependentGuardianTimes Literary SupplementObserverThe ListenerRadio TimesThe Church TimesFilms и Filming. Има редица документални книги и няколко детски книги.

Джийн Уилис е световноизвестна английска писателка, отличена с редица награди. Тя е автор и на множество телевизионни и радио реклами, както и на стотици телевизионни сценарии. Пише първата си книга, когато е на 5 години, а към момента е автор на повече от 150 заглавия, включително детски книжки, романи за тийнейджъри и поезия.

Уилис е работила като асистент на ветеринар на влечуги и никога не е участвала в шоу за таланти на животни, но... Но пък се омъжва в лондонска зоологическа градина. Днес тя живее в Лондон с двете си деца, двете си котки, заека си и 99 попови лъжички.

Кейт Сондърс е британска писателка, актриса и журналистка. Сътрудничила е на издания като The Sunday TimesSunday ExpressDaily TelegraphShe and Cosmopolitan.

Пише редовно за радио- и телевизионни програми и участва в чест от предаванията. Има редица детски книги, като част от тях стават основа за детски ТВ сериал, а Five Children on the Western Front (2014) й носи и наградата Costa в категорията за детски книги.

Марк Бърджес е известен британски автор и илюстратор на детски книги. Освен да пише и рисува, той изработва поздравителни картички и програмира. Има бакалавърска степен по изящни изкуства. Работил е за кратко в лондонската зоологическа градина и в библиотека в Кеймбридж.

Бърджес е известен с илюстрациите си към продълженията на книгите за Мечо Пух.

Откъс:

Още илюстрации от книгата:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.