Франк Айнщайн и двигателят с антиматерия

Корица: Франк Айнщайн и двигателят с антиматерия
Част от Франк Айнщайн поредица:
  • Франк Айнщайн и двигателят с антиматерия
Издания:мека корица

 

Франк Айнщайн (А) е гений, учен и изобретател.

Щрак (Б) е самосглобил се изкуствен интелект.

А Трак (В) е отчасти самосглобил се изкуствен почти интелект.

Заедно те създават двигател, задвижван с антиматерия, като използват трите състояния на материята – твърдо (Г), течно (Д) и газообразно (Е). Планът им е да спечелят Мидвилската научна награда. По всичко личи, че победата им е вързана в кърпа, докато не се появява съученикът на Франк и негов заклет враг – Т. Едисън. 

Не предполагах, че науката може да е забавна, докато не прочетох Франк Айнщайн.
– Джеф Кини, „Дневникът на един Дръндьо“

За поредицата

Детето-гений и изобретател Франк Айнщайн иска да разбере как работи света. Затова използва подръчни материали, наука и въображение, с които привежда в ход меко казано необичайните си хрумки.

По време на един от експериментите му в неговата гаражна лаборатория светкавична буря и електрическа искра вдъхват живот на роботите Щрак и Трак! Макар да не са точно идеалните лабораторни партньори, умният Щрак и недотам умният, но пък силно впечатлителен, Трак все пак помагат на Франк в научните му начинания.
Кратка информация за автора:
Джон Шеска преплита реални научни факти с шантав хумор и впечатляващи графични илюстрации на почти всяка страница. Поредицата „Франк Айнщайн“ насърчава читателите да се запитат как работят нещата и ги вдъхновява те също да експериментират с науката.

Още от поредицата:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.