Приказната градина

Корица: Приказната градина
Издания:твърда корица

 

„Приказната градина“ разказва историята на Ева, която отглежда семена и лукувици, донесени й от златен ангел.

Ева създава приказна градина. Един ден цветята се скарват и започват да спорят: кой има по-красива дреха, кой е с най-силен глас и ярък аромат. Огорчена, господарката цяла нощ не спи, чудейки се защо цветята й са започнали да се сравняват и търсят кой сред тях е „по-по“ и „най-най“. Да не би да са забравили, че всяко цвете е прекрасно – красиво по своему? И че майките еднакво обичат своите деца?

Цветята разбират, че са сгрешили и търсят начин да се сдобрят. Мъдрото кокиче намира решение – една вълшебна песен, която запяват всички.

„Ние дружна сме дружина в твоята градина! Скъпа майко Ева, ти при нас ела, радост да дарим на твоята душа. Като буквички от азбуката ние днес ще ти шептим. С мисъл светла и красива ние ще те благословим.“

Книгата разглежда темата за съревнованието между децата и стремежът им непременно да изпъкват пред другите. Носи посланието за единството между хората като пътя към хармоничен и щастлив живот.

Кратка информация за автора:

Жени Костадинова е журналист и поет, основател на уникалната Арт къща с музей „Куклите“. Инициатор е на редица социално значими каузи, свързани с децата. Автор е на детските книги „Пита“ (заела второ място в конкурса „Бисерче вълшебно“ в категория „Мечтатели“ през 2021), „Алекс и вълшебният камък“, „Приказната градина“. Нейните детски книги се раждат от непосредствените й контакти и срещи с децата, които посещават с възторг Куклената къща от 2012 г. Организатор е на националния конкурс „Виж моя ангел“, провеждан под патронажа на Вицепрезидента на България Маргарита Попопва (2013–2017).

Кратка информация за илюстратора:

Ян Добрева e завършила НХГ "Димитър Добрович" в Сливен. На финала е на обучението си в НХА, специалност „стенопис“. Преподавателите й: проф. Боян Добрев, проф. Кирил Божков, Атанас Атанасов, Теодора Пунчева, дават отлични оценки на работите й и толерират развитието й в областта на илюстрацията. В творчеството си Ян Добрева съчетава елементи от фолклора скласическата живопис, вдъхновява се от златния век на Ренесанса. „Приказната градина“ е първата й книга с авторски илюстрации.

Откъс:

PRIKAZNATA-GRADINApdf

Още книги от автора: 

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.