Фатиб и Конди

Корица: Фатиб и Конди
Част от Джак и Ема поредица:
Издания:мека корица (английски)
Страници: 32

Това е седмата книжка от поредицата за кученцето Джак и котката Ема.

В живота на семейството се появяват ОЩЕ две котки!

В уютната къща с червените врати, където котката Ема и кучето Джак живееха заедно с Вики, мама и тате, бе полутъмно. Раничко беше, към четири и половина сутринта. Навън бавно се развиделяваше и се чуваха малките гларусчета, които вече извиваха гладни гласчета.

Трябваше да е тихо и спокойно, обаче не беше. Врати се отваряха и затваряха, падаха предмети, столове се обръщаха и целият апартамент бе огласен от веселото топуркане на четири чифта котешки крачета. Фатиб и Конди се гонеха лудешки!

Книгата ще откриете в сайта на изд. "Дъбови листа".

Кратка информация за автора/илюстратора:

Нуша Роянова е родена в София през 1969 год. До 14-годишна живее в живописното родопско село Давидково, което оставя траен отпечатък върху цялото ѝ творчество като художник и писател.

През 1988 г. завършва средно-специално художествено училище в Смолян. В последните години работи като художник и графичен дизайнер в България (Пловдив, София, Варна) и САЩ (Бостън).

По време на престоя си в Бостън (1998 г.-2004 г.) става член на SCBWI (Society of Children’s Book Writers & Illustrators - Съюз на детските писатели и илюстратори, - www.scbwi.org) и артист на www.childrensillustrators.com.

Работи по много проекти като и илюстрира книжките: „Francy the Exercising Pig” от Lily Еrlic (www.ebooks.com), “The Old Man Who Lived in a Shoe” от Shelli L. Speaks.

Връщайки се в България, продължава да рисува детски илюстрации. В списание “Бърборино” (издателство “Фют”) има издадени 6 книжки „Славейче” и е художник на корици за детски книги към издателство “Скорпио” („Вечните приказки” Андерсен, „Вечните приказки” Шарл Перо, Вечните приказки” Братя Грим, „Басни” Езоп, „Басни” Лафонтен, „Барон Мюнхаузен” и др. Основава школа за деца по приложни и изящни изкуства „Дъбови листа”.

През 2010 год. е поканена да направи първата корицата на „The EURO ABC book”. Този проект се реализира от Henry Muldrow, „Stichting Culturele Droomwevers” и представлява буквар, като всяка буква е представена от различна страна членка на Европейскя Съюз. (www.droomwevers.nl)

В момента художничката живее и работи в град Варна. През 2015 г. създава издателство „Дъбови листа“. До момента са издадени седем книжки от поредицата „Джак и Ема“: „Джак и Ема“, „Джак и Ема на хотел“, „Джак и Ема на хотел-надпреварата“, „Лекът на баба“, „Джак и Ема на село“, „Лъки-Алеко“, „Фатиб и Конди” и „Жабчето Жо“ (Zho the frog), която е различна по стил и послание от книжките в поредицата.

Откъс:

Още книги от този автор:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.